Ανέκτησε τη λάμψη του ο Αστέρας (video)

Ο Αστέρας επικράτησε της ΑΕΛ εντός έδρας με σκορ 2-0 στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο των Αρκάδων επιστρέφοντας στις νίκες μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Με μία νίκη μετά τις πρώτες δέκα αγωνιστικές και έξι ματς χωρίς τη γεύση της, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε την ΑΕΛ που είχε καλύτερη ψυχολογία, ούσα αήττητη στα τελευταία τρία παιχνίδια της. 
Το τελικό 2-0 άλλαξε την ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο των Αρκάδων κι έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Παράσχο να κάνει «ποδαρικό με το δεξί». 

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-3-2-1 παρέταξε στο ντεμπούτο του ο Γιώργος Παράσχος τον Αστέρα κι έχοντας δύο «δεκάρια» προκειμένου να ενισχύσει το κομμάτι της δημιουργίας. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος στην άμυνα, Βαλιέντε, Μουνάφο ήταν τα αμυντικά χαφ, Τόνσο, Ρόλε, Καλτσάς στην τριάδα που επιχείρησε στην πλάτη του προωθημένου Μανιά. 
Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον,  οι Γρομητσάρης, Γκόλιας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ συνέθεσαν την αμυντική γραμμή, ο Φατιόν ήταν ο αμυντικός χαφ, Μιλοσάβλιεβιτς και Χοτσάλι οι εσωτερικοί μέσοι. Ο Πίτι είχε τον ρόλο του επιτελικού ενώ ο Ντέλετιτς με το Νούνιτς συνέθεσαν το δίδυμο στην επίθεση. 

Κλεισμένοι οι χώροι λίγες οι καλές στιγμές

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις καθώς η ΑΕΛ δεν έδωσε εύκολη ανάπτυξη στον Αστέρα, κλείνοντας επιμελώς τους χώρους. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής ωστόσο δεν κατάφεραν να «απαιτήσουν» δύσκολες επεμβάσεις από τον Κρίστινσον. 
Η πιο εντυπωσιακή προσπάθεια προέκυψε από τα πόδια του Τόνσο, ο οποίος από τη συμβολή της μεγάλης περιοχής «έσκαψε» τη μπάλα που πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Γρήγορο γκολ και ιστορικό το δεύτερο από τον Μανιά 
Παρότι η ΑΕΛ έδειξε να γίνεται πιο ζωηρή στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ο Αστέρας αυτός που πέτυχε αυτό που επεδίωκε. Ο Κώτσιρας που συνεργάστηκε ταχύτατα με τον Ρόλε στην πτέρυγα, έβγαλε τη σέντρα και ο Καλτσάς τρύπωσε ανάμεσα στους στόπερ της ΑΕΛ και με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες. 

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στη συνέχεια διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα καθώς η ΑΕΛ δε δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες οριστικοποίησαν την επικράτηση τους δύο λεπτά πριν από το τέλος όταν και πάλι ο Κώτσιρας έβγαλε την ασίστ για το Μανιά, ο οποίος πέτυχε το τέταρτο φετινό του τέρμα για το τελικό 2-0.

 

Πρόκειται μάλιστα για ένα ιστορικό γκολ καθώς ο Μανιάς έφτασε τα 26 με τη φανέλα του Αστέρα κι έπιασε τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στην πρώτη θέση των σκόρερ για τους Αρκάδες στη μεγάλη κατηγορία. 

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου 

Κίτρινες κάρτες: Τριανταφυλλόπουλος (60’), Μουνάφο (73’) – Φατιόν (61’)
Κόκκινες κάρτες: – 

Αστέρας Τρ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος – Βαλιέντε, Μουνάφο – Καλτσάς (84’ Μαρτίνεθ), Τόνσο, Ρόλε (60’ Τσιλιανίδης) – Μανιάς 
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον – Γρομητσάρης, Γκόλιας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ – Φατιόν, Χοτσάλι (72’ Μπαργκάν), Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (67’ Σαχίτι) – Ντέλετιτς, Νούνιτς (84’ Κούνιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.