Οι “μεταγραφές” του Παράσχου!

Ο Αστέρας Τρίπολης χαμογέλασε μετά από έξι (!) αγωνιστικές και οι... μεταγραφές του Γιώργου Παράσχου πιστώνονται κομμάτι της επιτυχίας. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Γιώργος Παράσχος έπρεπε με το “καλημέρα” στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης να πάρει το τρίποντο σε έναν πολύ κρίσιμο και κομβικό αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ, ακόμα και αν μόλις περάσαμε το 1/3 της κούρσας του πρωταθλήματος. Η επιτυχία με νευρικότητα και άγχος και πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 2-0. 

Ο 66χρονος κόουτς για ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας προτίμησε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τους Ματρικάρντι και Ρόλε, δείχνοντας στη διοίκηση και στον κόσμο του Αστέρα πως τελικά δεν έχουν “χολέρα”. Οι δύο Αργεντίνοι βοήθησαν για το τρίποντο, αλλάζοντας -όχι θεαματικά- το λιμνάζων πρόσωπο του Αστέρα, τους τελευταίους μήνες.

Ο Πατρίσιο Ματρικάρντι υπέγραψε στον Αστέρα Τρίπολης στις 3 Ιουλίου, αλλά έπρεπε να περιμένει σχεδόν πέντε (!) μήνες για να σημειώσει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα των Αρκάδων. Στο δίδυμο Πασαλίδη – Τριανταφυλλόπουλου δεν μπήκε πότέ σφήνα, ενώ όταν ο πρώτος πέρασε ντεφορμάρισμα ο Σάββας Παντελίδης προτιμούσε τη λύση του Βαλιέντε για τη θέση του στόπερ. Ο Ματρικάρντι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την αμυντικογενή ΑΕΛ, αλλά έδειξε να έχει καλές τοποθετήσεις και σωστό έλεγχο της μπάλας χαμηλά. Με λίγα λόγια δεν έδειξε στοιχεία παίκτη που να άξιζε το κρύψιμο τόσων μηνών!

Ο Μάρτιν Ρόλε δεν έχει πολλά να κρύψει από το ελληνικό κοινό. Είναι ένας Αργεντίνος μπαλαδόρος, ο οποίος την περσινή σεζόν πάλεψε να δώσει ποιότητα στον ΑΟΚ, που τελικά γνώρισε τον υποβιβασμό στη Football League. O Σάββας Παντελίδης εισγήθηκε για την απόκτηση του (και την επιστροφή του στην Τρίπολη) ως “αντι-Τόνσο”, όμως ο Ρόλε δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να συναντήσει την υπόλοιπη ομάδα, έτσι μέχρι στιγμής μετρούσε επτά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα! Ο 33χρονος ήταν νευρικός στο πρώτο μέρος, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά έδειξε πως μπορεί να συνεισφέρει, με τον Παράσχο να χρησιμοποιεί και τον Τόνσο στο ίδιο σχήμα (χάνοντας σε δύναμη, αλλά κερδίζοντας σε επινοήσεις και ποιότητα). 

Πέρα από τα πρόσωπα ο Παράσχος “πείραξε” και την τακτική εικόνα του Αστέρα Τρίπολης, δίνοντας του έναν ελαφρώς πιο επιθετικό χαρακτήρα. Ενεργοποίησε περισσότερα τα πλάγια μπακ, Κυριακόπουλο και Κώτσιρα, με τον Βαλιέντε να λειτουργεί ως τρίτος στόπερ όταν ο Αστέρας βρισκόταν στην επίθεση. Παράλληλα ο Μουνάφο κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο -και μαζί ολόκληρη η ομάδα-, με τις περισσότερες μπάλες να παιρνούν από τα πόδια του. Ο Αστέρας δεν ήταν τόσο ορμητικός στα πρώτα λεπτά, όσο τον είχαμε συνηθίσει με τον Σάββα Παντελίδη και αυτό έδωσε στους παίκτες περισσότερη διάρκεια στην αναμέτρηση. 

O Μιχάλης Μανιάς έπιασε χθες τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 26 γκολ, όμως δεν φάνηκε να το χάρηκε ιδιαίτερα παρά την επιτυχία του. Ο 28χρονος σκόρερ περιμένει περισσότερα από τον εαυτό του και φαίνεται να έχει βάλει ένα προσωπικό στοίχημα για έναν αποδοτικότερο και πιο εύστοχο δεύτερο γύρο, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του μετά από 2,5 σεζόν με τους Αρκάδες! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.