Άκπομ: «Τους λέω να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας»

Ο Τσούμπα Άκπομ μίλησε στον Independent για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ και τα χρόνια του στην Άρσεναλ.

Ο Τσούμπα Άκπομ μίλησε στον Independent για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ και τα χρόνια του στην Άρσεναλ.

Ο νεαρός επιθετικός έχει την τιμητική του απόψε καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνίζεται με την Τσέλσι στο Λονδίνο, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, έχει καλέσει στο  «Στάμφορντ Μπριτζ» πολλούς παλιούς φίλους και συμμαθητές του.

Ο 23χρονος πρώην παίκτης της Άρσεναλ, μιλώντας για τα όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα μέχρι τώρα δηλώνει άκρως ικανοποιημένος:

«Ο τρόπος ζωής είναι ωραίος, προπονείσαι και μετά μπορείς να χαλαρώσεις, να κάνεις μία βόλτα στην πόλη, στην παραλία, ο καιρός είναι καλός. Σε βοηθά να προσαρμοστείς και έχω δεθεί με την ομάδα αρκετά σύντομα. Οι οπαδοί είναι φανταστικοί, λέω στους φίλους μου ότι πρέπει να ζήσουν ένα παιχνίδι στην Τούμπα, τα καπνογόνα, τα πυροτεχνήματα, είναι άλλο επίπεδο. Είναι ωραία να βρίσκεσαι κάπου αλλού για αλλαγή και να ζεις μία διαφορετική κουλτούρα, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αυτό είναι η ζωή άλλωστε»

Για το πώς τελείωσε η καριέρα του στην Άρσεναλ είπε: «Ήταν ένα τέλος εποχής στην Άρσεναλ. Ήμουν εκεί από έξι χρονών και όταν βρίσκεσαι κάπου για τόσο καιρό, δεν είναι ποτέ εύκολο να φύγεις. Μίλησα με τον Έμερι, μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στην ομάδα και θα ήταν δύσκολο να μου δώσει χρόνο συμμετοχής, κάτι που σεβάστηκα γιατί ήταν ειλικρινής και αυτό θέλεις από έναν προπονητή, απλά να είναι αληθινός μαζί σου».

Τέλος, για τις εμπειρίες του ως δανεικός από τους «κανονιέρηδες» σε Μπρέντφορντ, Κόβεντρι, Νότιγχαμ, Χαλ, Μπράιτον και Σιντ Τρούιντεν, ανάφερε:

«Από τα 18 μου πίεζα για να δοθώ δανεικός. Μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να μην είσαι στην αποστολή ή να μην ξεκινάς, γίνονται πολλά που σε κάνουν να αμφιβάλλεις. Ειδικά όταν σκέφτεσαι ότι η Άρσεναλ σε παρακολουθεί κι εσύ δεν παίζεις. Φαίνεται άσχημο, αλλά έβλεπα παίκτες στην ηλικία μου να παίζουν και ήθελα να κάνω το ίδιο. Δεν ήθελα να είμαι στις ρεζέρβες, ήθελα μία πρόκληση, έτσι είμαι. 

Στην Άρσεναλ ήταν απογοητευτικά, σκεφτόμουν γιατί δεν έπαιζα και γιατί δεν έπαιρνα ευκαιρίες. Νομίζω ότι τα πήγαινα καλά όταν είχα ευκαιρίες, ήμουν πρώτος σκόρερ στην προετοιμασία και πήγαινα καλά όταν έπαιζα στα Κύπελκα. Μερικές φορές έτσι είναι η κατάσταση, ίσως το μονοπάτι μου να είναι διαφορετικό από άλλων παικτών, αλλά ποτέ δεν μετάνιωσα για κάτι. Όμως κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν μου δόθηκε ευκαιρία στην Άρσεναλ.

Μερικές φορές μπορεί να χάσεις επαφή με την πραγματικότητα όταν είσαι σε ένα τοπ κλαμπ όπως η Άρσεναλ. Πηγαίνοντας σε άλλες ομάδες μου έδειξε την άλλη πλευρά, όχι την πολυτέλεια, υπάρχει μία άλλη πλευρά όπου πρέπει να δουλέψεις. Είναι παράξενο να πηγαίνεις δανεικός αλλά σε κάνει να ωριμάζεις ως άνθρωπος και όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής. Πρέπει να πας κάπου που δεν αισθάνεσαι οικεία, να φροντίζεις τον εαυτό σου σε τόσο νεαρή ηλικία και γενικά ωριμάζεις νωρίτερα από το κανονικό. Από τα 18 μου δινόμουν δανεικός. Φοβόμουν στην αρχή αλλά μετά το συνήθισα. Όταν λέω ότι είμαι μόνο 23 ετών, ο κόσμος μου λέει ”ουάου”. Εκπλήσσονται γιατί είμαι στο προσκήνιο πολύ καιρό. Όταν παίζεις στην Άρσεναλ θέλεις να είσαι μέρος της ομάδας, να παίζεις στο Εmirates, αλλά δεν έγινε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας καλά κάπου αλλού, μπορεί μάλιστα να τα πας καλά σε άλλη ομάδα και να επιστρέψεις κάποια μέρα στην Άρσεναλ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.