Και όμως, υπάρχει κέρδος…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόοδο που παρατηρεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρά την ήττα από την Μπέτις στην Ανδαλουσία.

Μία υποχρέωση απέμεινε για τον Ολυμπιακό στον 6ο όμιλο του Europa League. Το ματς με την Μίλαν της 13ης Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη. Έτσι όπως πορεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «ροσονέροι» στη διαδρομή, θα παίξουν τελικό στο Φάληρο. 

Λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκρυψε την πίστη του στο σύνολο που έχει δημιουργήσει, λέγοντας πως σε δύο εβδομάδες μπορεί να νικήσει με σκορ πρόκρισης τη φημισμένη ομάδα του ιταλικού βορρά. Μάλιστα, εφόσον καταφέρει να την αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα έχει πετύχει μία ιστορική πρόκριση.

Μετά από δύο μήνες και κάτι από την έναρξη της φάσης των ομίλων του Europa League, μπορούμε να καταθέσουμε με ασφάλεια τα συμπεράσματά μας για την ομάδα που «κτίζει» από το καλοκαίρι ο Πορτογάλος προπονητής. Ειδικά αν κάνουμε μία σύγκριση των δύο αγώνων με την Μπέτις. 

Ο πρώτος είχε διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Καραϊσκάκη. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε διαστήματα όπου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο ήταν σαφές πως ήθελε χρόνο για να βγάλει αυτοματισμούς και να αποκτήσει ροή το παιχνίδι του. Όμως, δημιουργούσε προσδοκίες στους οπαδούς του πως κάτι καλό δημιουργείται στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Στις 29 Νοεμβρίου, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην Ισπανία, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την εικόνα τους σε σχέση με το πρώτο ραντεβού με την Μπέτις. Μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά η συνολική τους εικόνα στην Ανδαλουσία είναι το μεγάλο τους κέρδος.

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Ολυμπιακός έχει πια τον τρόπο να παράγει ποδόσφαιρο. Ξέρει να κάνει φάσεις, πολλές και σημαντικές. Τούτο είναι εξόχως δύσκολο. Ωστόσο, η αναποτελεσματικότητά του στην τελική προσπάθεια, αδικεί την όλη προσπάθεια. Την περασμένη εβδομάδα, στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Πέδρο Μαρτίνς, είχε τονίσει ότι η ομάδα του χρειάζεται ένα κλικ για να παίρνει στο γήπεδο, όσο αξίζει με τις εμφανίζεις τις οποίες πραγματοποιεί.

Ένα είναι σίγουρο και το έχουμε ξαναπεί. Αν βελτιώσει τα ποσοστά αξιοποίησης των πολλών ευκαιριών του, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορέσει και τη Μίλαν να αφήσει εκτός Ευρώπης, αλλά και να αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.