Παγκόσμιο χακάρισμα στους εκτυπωτές για τα μάτια του PewDiePie

Τι άλλο θα δούμε...Ένας άνθρωπος φαίνεται να βρίσκεται πίσω από ένα μαζικό παγκόσμιο χακάρισμα...

Τι άλλο θα δούμε…

Ένας άνθρωπος φαίνεται να βρίσκεται πίσω από ένα μαζικό παγκόσμιο χακάρισμα εκτυπωτών, οι οποίοι τύπωναν ένα μήνυμα που ρωτούσε τους χρήστες αν θέλουν να γίνουν μέλη του καναλιού PewDiePie στο YouTube.

Η αρχική δημοσίευση για το συγκεκριμένο θέμα έγινε στο The Verge και υπαίτιος φαίνεται να είναι ο @HackerGiraffe, ένας λογαριασμός στο Twitter που άνοιξε μόλις χθες. Ο χρήστης αυτός ισχυρίζεται ότι το χακάρισμα είχε ως στόχο να δείξει το κενό που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα, αυτόν δηλαδή της ασφάλειας των εκτυπωτών.

Το μήνυμα ζητάει από τους χρήστες να κάνουν unsubscribe στο κανάλι T-series του YouTube, γιατί αποτελεί το νούμερο 1 αντίπαλο του μεγαλύτερου, όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του μηνύματος, καναλιού του YouTube παγκοσμίως, του PewDiePie.

Μιλώντας στο Verge, ο χάκερ είπε ότι βρήκε 800.000 “ευάλωτους” εκτυπωτές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι στο Internet. Τόνισε μάλιστα ότι “Ο κόσμος έχει υποτιμήσει πόσο εύκολα ένας κακόβουλος χάκερ μπορεί να διεισδύσει χάρη σε μια τέτοια ευπάθεια.” Θα μπορούσε από το να κλέψει αρχεία μέχρι να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό και να διεισδύσει στο εσωτερικό δίκτυο. Το πιο τρομακτικό από όλα όμως είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο “Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πριν να χακάρω εκτυπωτές. Η όλη διαδικασία όμως μου πήρε μόλις τριάντα λεπτά.”

Ο PewDiePie πάντως πέρσι δέχτηκε τα πυρά των developers του Firewatch, αφού όμως πρώτα είχε γίνει ο πρώτος youtuber παγκοσμίως με 10 δισεκατομμύρια views.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.