Στο κυνήγι του τίτλου

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία της νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού και την αξία των γρήγορων γκολ.

Η ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής βρίσκει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση να κυνηγάει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η διαφορά των 6 βαθμών διατηρήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αλλά το κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως προσπέρασαν τον Ατρόμητο και στο κυνήγι του τίτλου έχουν μονάχα ένα βασικό αντίπαλο.

Αν και είναι πρόωρο να το πούμε αφού δε βρισκόμαστε ούτε στα μισά της διαδρομής, έχουμε τη βεβαιότητα πως οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου είναι πια ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Η διαφορά των 12 βαθμών της ΑΕΚ, όπως και των 13 του Παναθηναϊκού και του Αρη αντίστοιχα από την κορυφή, μοιάζει δύσκολο αν όχι απίθανο να υπερκαλυφθεί στην πορεία της περιόδου. Όσο για τον Ατρόμητο, θα είναι κέρδος για το πρωτάθλημα να αντέξει έως το τέλος να κάνει πρωταθλητισμό. Άραγε, θα μπορέσει να το καταφέρει;

Για τον Ολυμπιακό, εκτός από το βαθμολογικό όφελος, το ματς με τον Παναιτωλικό έχει και ένα άλλο “συν”. Κατόρθωσε να πετύχει νωρίς δύο γκολ, αξιοποιώντας για πρώτη φορά στη σεζόν τις ευκαιρίες που δημιουργεί στα πρώτα 25 λεπτά των αγώνων. Η παραγωγή πολλών φάσεων μοιάζει πια με αξίωμα στο παιχνίδι του συνόλου του Μαρτίνς. Το θέμα είναι να στέλνουν οι ποδοσφαιριστές του και τη μπάλα στα δίκτυα, αξιοποιώντας σε μεγαλύτερο ποσοστό τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν.

Τώρα, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογική η κόπωση των παικτών του Πορτογάλου τεχνικού, αφού λίγα 24ωρα πριν είχαν δώσει έναν άκρως απαιτητικό αγώνα με αντίπαλο την Μπέτις. Στη Σεβίλλη σπατάλησαν πολύ ενέργεια (σωματική και πνευματική) και αυτό βγήκε στο γήπεδο στη διάρκεια του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Παρά τη μείωση του σκορ από την εξαιρετική ομάδα του Δέλλα που έπαιξε και με παίκτη λιγότερο, ουσιαστική απειλή για την ισοφάριση δεν αισθάνθηκε ο Ολυμπιακός μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

Τώρα, ακολουθούν δύο εξόχως δύσκολα ματς για τους «Πειραιώτες», την Κυριακή με την Ξάνθη στα «Πηγάδια» και τη μεθεπόμενη Πέμπτη με την Μίλαν στο Φάληρο . Είμαστε βέβαιοι πως ο Μαρτίνς άρχισε ήδη να τα αναλύει, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα μας την κρισιμότητά τους στην κούρσα του τίτλου, αλλά και στην υπόθεση πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Europa League. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.