Όσο έπρεπε…(video)

Η ΑΕΚ είχε την ουσία απέναντι στη Λαμία, εκμεταλλεύτηκε τα δώρα των φιλοξενούμενων για να φτάσει στο άνετο 2-0 και να βρεθεί στους 23 βαθμούς.

Η ΑΕΚ δεν είχε προβλήματα απέναντι στην αναιμική Λαμία, απλοποιώντας τη ζωή της με γκολ στο πρώτο 15λεπτο των δύο ημιχρόνων, έφτασε τις δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, πηγαίνοντας στους 23 βαθμούς, με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει πλέον τρεις σερί ήττες, ενώ αγνοεί το γκολ εδώ και πέντε αγωνιστικές. 

Τα σχέδια των προπονητών
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης -δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λιβάια και τον τραυματία Λόπες- έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα στον Τσιντώτα, με τον Μπάρκα να μένει στον πάγκο. Εν συγκρίσει με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, υπήρχε μία ακόμη αλλαγή στο αρχικό σχήμα, με την παρουσία του Γκάλο αντί του Μπακάκη, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στον αντίποδα ο Μάκης Χάβος προχώρησε σε μία αλλαγή σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δημούτσος ήταν τιμωρημένος κι επανήρθε στο αρχικό σχήμα ο Σκόνδρας, με την ενδεκάδα να είναι κατά τα 10/11 ίδια με εκείνη κόντρα στους Θεσσαλονικείς. 

Ο Αργεντινός δεν συγχωρεί τα λάθη!
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 3’, με τον Μπερτόγλιο να βρίσκει ωραία στο χώρο τον Μπαράλες, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε από την αριστερή πλευρά, ωστόσο ο Τσιντώτας ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. 

Η ΑΕΚ δίχως να δημιουργήσει ευκαιρία κατάφερε να βρει γκολ προτού φύγει το 20λεπτο, εκμεταλλευόμενη ένα λάθος του Ασίγκμπα στο 13’, ο οποίος πιεζόμενος έχασε την μπάλα από τον Μάνταλο στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, ο Έλληνας διεθνής σέντραρε και ο Πόνσε με ωραίο βολέ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σύνολο 22 τελικών προσπαθειών.

Στο 18’ ο Χάβος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του, αφού ο Πλιάτσικας τραυματίστηκε και πέρασε στη θέση του ο Αναστασιάδης, ενώ στο 21’ ο Πόνσε είχε μία ακόμη καλή στιγμή, παίρνοντας και πάλι καλή μπαλιά από τον Μάνταλο, αλλά ο Σαράνοφ είχε την απάντηση στο σουτ του πρώτου σκόρερ της «Ένωσης». 

Η Λαμία ήταν ακίνδυνη επιθετικά, αφού δεν υπήρχε ξεκάθαρο πλάνο δημιουργίας κι η μπάλα δεν πήγαινε με ορθολογικό τρόπο στον Μπαράλες, ενώ οι Καραμάνος, Επσταϊν ήταν ανενεργοί. Το σύνολο του Ουζουνίδη είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ προτού βρεθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Σαράνοφ είχε την απάντηση τόσο στο κοντινό σουτ του Πόνσε στο 37’ όσο και στην προσπάθεια του Μπογέ εκτός μεγάλης περιοχής στο 38’.

Αυτογκόλ…από τα αποδυτήρια 
Και το δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε με τη Λαμία να έχει…ραντεβού με την ατυχία, αφού στο 47’ ο Αναστασιάδης γύρισε στον Σαράνοφ, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα πήγε στην αριστερή πλευρά όπως επιτίθετο η ΑΕΚ, ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα, με τον Αναστασιάδη να σκοράρει άθελά του εις βάρος της ομάδας του.

Ακολούθησαν δύο αναγκαστικές αλλαγές, μία εκατέρωθεν –Ρόμανιτς αντί Μπαράλες και Μοράν αντί Άλεφ- με τον Πόνσε να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ στο 58’ μετά τη σέντρα του Κλωναρίδη, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

Από και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, στο 77’ ο Αλμπάνης δεν βρήκε στόχο, ο Σαράνοφ αρνήθηκε το γκολ στον Πόνσε στο 81’ και στο 88′ ενώ ο Αλμπάνης είχε κι άλλο οριζόντιο δοκάρι -13 δοκάρια στο τρέχον πρωτάθλημα έχει η “Ένωση”- στο 90′ με πανέμορφο πλασέ. 

Superleague 13η αγωνιστική

«Σπύρος Λούης»

ΑΕΚ-Λαμία 2-0

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων),Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες κάρτες: 85’ Τσόσιτς – 67’ Σκόνδρας, 72’ Μπαράλες
Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83’ Τσόσιτς), Άλεφ (56’ Μοράν), Μάνταλος (αρχ.) (71’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Μπογέ, Πόνσε

Προπονητής: Μαρίνος Ουζουνίδης

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας (18’ Αναστασιάδης), Αντέτζο, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (αρχ.), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Έπσταϊν, Μπαράλες (54’ Ρόμανιτς)

Προπονητής: Μάκης Χάβος 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.