“Προσευχήσου πριν πεθάνεις”, η ιστορία του Μπίλι Μουρ

Η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια, άλλοτε κωμικά, άλλοτε δραματικά, άλλοτε τραγικά και άλλοτε μία μίξη όλων αυτών.

 Η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια, άλλοτε κωμικά, άλλοτε δραματικά, άλλοτε τραγικά και άλλοτε μία μίξη όλων αυτών. 
Στην περίπτωση της ζωής του Μπίλι Μουρ η ζωή έχει γράψει ένα δραματικό  σενάριο με αρκετές τραγικές πινελιές. 
Ο πυγμάχος και στην πορεία αθλητής του Μουάι Τάι από την παιδική του ηλικία, χωρίς να αποτελεί δική του επιλογή, ζει καταστάσεις πνευματικά και σωματικά δύσκολες που καθόρισαν την πορεία της ζωής του. 
Η ταινία «A prayer Before Dawn», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον Ελληνικό τίτλο «Προσευχήσου πριν πεθάνεις», βασίζεται στο best seller που έγραψε ο Μπίλι Μουρ και πραγματεύεται την ζωή του και το πώς κατέληξε σε μία από τις πλέον κακόφημες φυλακές τις Ταϊλάνδης. Μέθυσος πατέρας, κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά τον Μπίλι από τα 8 του χρόνια, «διδάσκοντάς» του πως τίποτα δεν κερδίζετε, παραμόνο… αν το κλέψεις. Πως μόνο με την βία επιβιώνεις και άλλες τέτοιες… πατρικές συμβολές.

Ο δρόμος του 8χρονου τότε Μπίλι είχε ήδη αρχίσει να «στραβώνει». Από τα 10 του έχει αρχίσει να αποτελεί μπελά για το σχολείο του. Καθημερινοί καυγάδες, αποβολές και στο τέλος αλλαγή σχολείου. Στα 15 του η ζωή του παίρνει την κατηφόρα. Μικροκλεψιές, μικροποσότητες ναρκωτικών και βιαιοπραγίες είναι πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα του Μουρ. 
Ένα χρόνο αργότερα θα περάσει για πρώτη φορά την πύλη της φυλακής. Ήταν να μην γίνει η αρχή. Θα μπει και θα βγει σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα ούτε μία, ούτε δύο αλλά 22 φορές. 
Η ανάγκη για ένα restart στη ζωή του, το στέλνει στην Ταϊλάνδη, για ένα πνευματικό ταξίδι που ή θα τον ανέβαζε στον αφρό ή θα τον βύθιζε ακόμη περισσότερο στην άβυσσο. 
Ο Μουρ έχοντας ως βάση του την πυγμαχία, αρχίζει να ασχολείται και με το Μουάι Τάι. Την παραδοσιακή μαχητική τέχνη της Ταϊλάνδης. Η επιλογή του όμως, να ασχοληθεί με αυτή την τέχνη όχι σε μία καλή σχολή αλλά σε μία underground λέσχη ήταν δεδομένο πως θα τον έβαζε και πάλι σε μπελάδες. 
Ο κατήφορος βρίσκεται και πάλι στις μύτες των ποδιών του Βρετανού. Εκείνος αδυνατεί να μείνει μακριά από μπελάδες και γέρνοντας το κορμί του μπροστά παρασύρεται στον κατήφορο. Αποτέλεσμα ο εγκλεισμός του σε μία από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης, φυλακές στις οποίες βρίσκονται μερικοί από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της χώρας και μέλη των χειρότερων συμμοριών. 
Κάπως έτσι ξεκινά το «ταξίδι» της επιβίωσης που έχει ως σημείο αναφοράς τους αγώνες Μουάι Τάι. 
Το Μπίλι Μουρ υποδύεται ο 29χρονος ηθοποιός Τζο Κόουλ γνωστός από την σειρά Peaky Blinders. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.