Το «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» του Ολυμπιακού

Περίμενε 59 χρόνια για να αντιμετωπίσει ξανά την Μίλαν, «φλέρταρε» με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο, αλλά τα χάλασε στο τέλος με τα τρία γκολ που δέχτηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Περίμενε 59 χρόνια για να αντιμετωπίσει ξανά την Μίλαν, «φλέρταρε» με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο, αλλά τα χάλασε στο τέλος με τα τρία γκολ που δέχτηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Οι ολιγωρίες πληρώνονται πολύ ακριβά, ειδικά σε ευρωπαϊκά ματς απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Παίζοντας ουσιαστικά με την 2η ενδεκάδα του, ήταν καλύτερος για 70 λεπτά και αν ήταν πιο αποτελεσματικός θα μπορούσε να καθορίσει διαφορετικά το τελικό σκορ. 

Αποτελεσματικότητα. Το Νο1 πρόβλημα φέτος των «ερυθρόλευκων» που δημιουργούν τις προϋποθέσεις να σκοράρουν, αλλά τα χαλάνε στο τέλος. Σε αυτό το τελευταίο σωστό «άγγιγμα» της μπάλας που θα στείλει τη μπάλα στο πλεκτό. 
Ο «τελικός» στο Φάληρο πλησιάζει. Πολλοί θεωρούν σχεδόν ακατόρθωτο να νικήσει ο Ολυμπιακός με 2-0 ή με 3-1 και να φτάσει σε μία μεγαλειώδη πρόκριση που θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

 Oι Ιταλοί φοβούνται την ατμόσφαιρα του “Γ. Καραϊσκάκης”

Εγώ το βλέπω πάντως κάτι σαν: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή». Aυτή η Μίλαν δεν φοβίζει, δεν πρέπει να φοβίζει τον Ολυμπιακό. Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Και διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες διάφορες δηλώσεις των ανθρώπων της Μίλαν για το επερχόμενο παιχνίδι, μάλλον εκείνοι υπολογίζουν πολύ το παιχνίδι, γνωρίζουν ότι θα περάσουν δύσκολο βράδυ στο Φάληρο.
Χθες μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με την Τορίνο στο «Σαν Σίρο» ο Τζενάρο Γκατούζο έλεγε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς που έρχεται γιατί μας περιμένει μία «κολασμένη» ατμόσφαιρα στον Πειραιά».

Αν λοιπόν για τον Ολυμπιακό το ματς είναι κρίσιμο, για την Μίλαν είναι ματς επιβίωσης. Στο πρωτάθλημα τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η παρουσία της στην πρώτη 4αδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν έρθει και ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και μάλιστα απέναντι σε έναν θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο, οι τριγμοί στα εσωτερικά της ομάδας θα είναι πολύ δυνατοί. Το περιβάλλον της Μίλαν δεν θα ανεχτεί μία τέτοια αποτυχία. Το «do or die» λοιπόν των «ροσονέρι» πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του Μαρτίνς. Δεν κρίνονται τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Δεν θα έχει το άγχος της επιβίωσης. Χρωστάνε ίσως στο εαυτό τους οι παίκτες, ένα καλό παιχνίδι, σε αυτό το ματς – πρόκληση για την καριέρα τους. Απέναντι σε αυτή την «προβληματική» Μίλαν που θα παρουσιαστεί στο παιχνίδι της Πέμπτης με κενά δυσαναπλήρωτα. 

Θα φέρει ένας κούκος (Σούσο) την άνοιξη για την Μίλαν;

Έχουμε και λέμε λοιπόν: O Φάμπιο Μπορίνι προστέθηκε στην μακροσκελή λίστα απόντων που συμπληρώνεται με τους  δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς, τον Αλέσιο Ρομανιόλι και τον Ματέο Μουσάκιο, τον Ματία Καλντάρα, τον βασικό αμυντικό μέσο Λούκας Μπίγλια και τον μοναδικό δημιουργικό παίκτηεκτός του Σούσο, τον Μποναβεντούρα. Τι απομένει στην Μίλαν; O Iσπανός Σούσο. Καταφέρνεις να τον περιορίσεις, αυξάνεις τις πιθανότητες σου να νικήσεις. Τόσο απλά. Η Μίλαν είναι μία απόλυτα προβλέψιμη ομάδα. Εξαρτάται απόλυτα, ειδικά με τις τόσες απουσίες, από τον Σούσο. Δεν μπορεί να πιαστεί στον ύπνο με κάποιο εύρημα, με κάποιο τρικ του προπονητή που δεν το περιμένει ο αντίπαλος προπονητής.

 Ας δούμε λοιπόν τις επιδόσεις της Μίλαν: 

= Διαθέτει την μόλις έκτη καλύτερη επίθεση 
= Έχει την χειρότερη άμυνα ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος
=7η σε τελικές προσπάθειες
= Τελευταία σε γκολ με κεφαλιές. Μόλις ένα τέρμα έχει πετύχει με αυτόν τον τρόπο.

 Τι γίνεται όμως με την αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού; Αυτό το σημείο είναι κομβικό. Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπαικός θα δημιουργήσει πολλές φάσεις απέναντι σε αυτή την Μίλαν. Αν δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα, θεωρώ ότι μπορεί να προκριθεί. Μέσα σε αυτή την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δούμε και μία φωτεινή πλευρά. Που θα γίνει ακόμη πιο φωτεινή αν καταφέρει να προκριθεί και ο ΠΑΟΚ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.