Ποιο είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο;

Πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα. Και παρόλο που οι κριτικές το 1975 έλεγαν ότι δεν θα έχει επιτυχία και πωλήσεις τότε, έπεσαν έξω. Ο λόγος για το Bohemian Rhapsody των θρυλικών Queen που έγινε επίσημα την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες...

Πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα. Και παρόλο που οι κριτικές το 1975 έλεγαν ότι δεν θα έχει επιτυχία και πωλήσεις τότε, έπεσαν έξω.

Ο λόγος για το Bohemian Rhapsody των θρυλικών Queen που έγινε επίσημα την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Το κομμάτι ξεπέρασε τα μέχρι τώρα πρώτα “Smell Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child O’ Mine” των Guns N’ Roses και έγινε το πρώτο σε προτίμηση κλασικό ροκ τραγούδι όλων των εποχών.

Η ταινία, Bohemian Rhapsody, που πριν από λίγες εβδομάδες βγήκε στους κινηματογράφους, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ, έφερε κοντά στην νέα γενιά την βρετανική ροκ μπάντα, αφού πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές βιογραφίες του box office, φτάνοντας τα 600 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Ο όμιλος Universal ανακοίνωσε ότι προώθησε τις τελευταίες εβδομάδες το σινγκλ στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής, ανάμεσά τους οι Spotify, Apple Music και Deezer, αλλά και την προβολή του βίντεο του επίσημου τραγουδιού στο YouTube, με αποτέλεσμα το Bohemian Rhapsody να αναδειχτεί το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.