Έκανε τη ζημιά η Οστάνδη! (video)

Ο Προμηθέας δεν εκκίνησε καλά το δεύτερο γύρο του Basketball Champions League, καθώς γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από την Οστάνδη με 88-84.

Κάνοντας μέτριο παιχνίδι, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, ο Προμηθέας δεν απέφυγε την ήττα από την Οστάνδη στην Πάτρα με 88-84, παρά την τεράστια προσπάθεια του Μέιερ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 πόντους, “προστατεύοντας” τουλάχιστον τη διαφορά των 9 πόντων που είχε πάρει στη νίκη της πρεμιέρας επί βελγικού εδάφους.

Οι Βέλγοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, αφού ο Προμηθέας -δίχως τους τραυματίες Κατσίβελη, Κασελάκη- ήταν πολύ άστοχος, και κατάφεραν να προηγηθούν με 6-0 στο πρώτο δίλεπτο. Ωστόσο το rotation του Γιατρά απέδωσε άμεσα καρπούς, με αντεπίθεση διαρκείας οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ 13-12 με τρίποντο του Μέιερ, 3:51 πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, το προβάδισμα άλλαξε χέρια, τελικώς οι Πατρινοί έκλεισαν στο +1, 22-21 με τον Μέιερ να έχει 8 πόντους, με 2/2 τρίποντα. 

Το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν πως οι Βέλγοι βρήκαν επιθετικό ρυθμό, έχοντας και δεύτερες ευκαιρίες με αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να πετύχουν 28 πόντους στη δεύτερη περίοδο, με κρυφό άσο από το μανίκι τον Μπούζα, ο οποίος πέτυχε και τους 8 πόντους του στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα, ο Μέιερ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 8/11 σουτ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Βέλγους να διατηρούν διαφορά 3 πόντων, 46-49. 

Οι Πατρινοί βελτίωσαν την άμυνά τους κι εκκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 10-2 για το 56-51, έχοντας ως σταθερή απειλή τον Μέιρ, που είχε τη συνδρομή των Γκίκα, Παρκς. Η τρίτη περίοδος στο αμυντικό κομμάτι ήταν πολύ πιο αποδοτική για τους γηπεδούχους, καθώς δέχθηκαν μόνο 13 πόντους, πετυχαίνοντας 17, 63-62 ήταν το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, οι επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων δεν ήταν οι καλύτερες, οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν τα βιαστικά σουτ των παικτών του Γιατρά κι έχοντας ως ηγέτη τον Γουίλιαμς, κατάφεραν να επικρατήσουν με 88-84, για να φτάσουν τις 3 νίκες, ενώ οι Πατρινοί έχουν επίδοση 6-3. 

Από τους ηττημένους, πήγε…στράφι η εκπληκτική βραδιά του Μέιερ με 33 πόντους (13/18 σουτ και 36 στην αξιολόγηση), ο Μπράουν είχε 21 πόντους, 11 προσέθεσε ο Παρκς, πολύ άστοχος ο Γκίκας με 2/14 σουτ. 

Για τους νικητές, μια τετράδα παικτών είχε διψήφια συγκομιδή πόντων, προεξάρχοντος του Γουίλιαμς που είχε 17 (και 6 ασίστ), 14 πόντους είχε ο Μπούζα, από 11 Φίλερ και Τζούρισιτς. 

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 46-49, 63-62, 84-88.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.