Το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πλέον πρόσβαση στο Internet

Δεν λες αλήθεια.Τα νούμερα ξεπερνούν τις προσδοκίες του οργανισμού που ανέμενε ο στόχος του 50% να...

Δεν λες αλήθεια.

Τα νούμερα ξεπερνούν τις προσδοκίες του οργανισμού που ανέμενε ο στόχος του 50% να επιτευχθεί στο τέλος του 2019. Τα νέα δεδομένα είναι ευχάριστα, δείχνουν ότι η υιοθέτηση του διαδικτύου είναι γρηγορότερη από το αναμενόμενο και όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας αποκτούν πρόσβαση στην παγκόσμια online κοινότητα κάθε χρόνο.

Μια δεκαετία πριν, λιγότερο από το 25% του παγκοσμίου πληθυσμού είχε πρόσβαση στο internet, από τότε όμως η επέκταση των δικτύων έχει εκτοξευθεί με την βοήθεια γρηγορότερων τηλεφωνικών δικτύων και την αυξανομένη χρήση των smartphones.

Στην έρευνα οι αναπτυσσόμενες χώρες φαίνεται να έχουν την γρηγορότερη ανάπτυξη με μια δραματική αύξηση από το 7.7% το 2005 στο 45.3% το 2018. Στην δύση παρατηρείται αργή, αλλά σταθερή ανάπτυξη από το 51.3% το 2005 στο 80.9% το 2018.

Την μικρότερη ανάπτυξη σε χρήστες παρουσίασε η Ευρώπη με τελικό ποσοστό 79.6%, και οι δυο αμερικάνικες ήπειροι με 69.6%. Η ήπειρος με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τομέα φαίνεται να είναι η Αφρική. Το 2005 μόλις το 2.5% του πληθυσμού της είχε πρόσβαση στο internet. Σήμερα, αυτό το νούμερο αγγίζει το 24.4% του συνολικού της πληθυσμού.

Το ITU υπολογίζει ότι το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού ζει εντός 3G ή γρηγορότερου ευρυζωνικού δικτύου, ενώ το 60% των νοικοκυριών έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή έναντι του 20% το 2005. Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι για να αυξηθούν περαιτέρω τα νούμερα, τα κράτη θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην οικονομική προσιτότητα των πακέτων internet.

“Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Περισσότερο από το μισό του παγκοσμίου πληθυσμού θα είναι online μέχρι το τέλος του 2018. Τώρα είναι η ώρα να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μην μείνει κανένας offline.” -Houlin Zhao Secretery-General, ITU

Βέβαια τα κριτήρια του οργανισμού είναι κάπως γενναιόδωρα, με τον χρήστη internet να ορίζεται ως οποιοδήποτε άτομο έχει βρεθεί online μέσα στους τελευταίους 3 μήνες. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί την αξία των δεδομένων που είναι αν μη τι άλλο ευοίωνα.


Πηγή: PCMag Greece

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.