«Λειτουργούμε μέσω εσόδων»

17/08/2011 • 13:55
«Λειτουργούμε μέσω εσόδων»
  • shares

Μόνο μέσω των εσόδων θα λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας. Όπως ξεκαθάρισε, αυτό που είναι στόχος της διοίκησης είναι η λειτουργία της ομάδας, μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν τα οικονομικά δεδομένα. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε πως κανένας από τους μετόχους δεν έχει σκοπό να βάλει χρήματα στους «πράσινους», ενώ αναφέρθηκε και στο πως χάθηκε ο Αντρέ Κάστρο. Παράλληλα τόνισε πως αυτό που έχει σημασία για τους «πράσινους» είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Αρχικά, ο Γόντικας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM': «Το κυρίαρχο ζήτημα για εμάς είναι ο αγώνας στο Τελ Αβίβ και όχι η υπόθεση του Κάστρο. Εγώ δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την ομάδα γιατί έχω εκκρεμότητες στην Αθήνα, εύχομαι τα παιδιά να τα καταφέρουν και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο το βράδυ. Παίζει και αυτό το ρόλο του, όμως για εμάς το πρωταρχικό θέμα είναι το αγωνιστικό».

Για τον Αντρέ Κάστρο τόνισε: «Υπήρχε μια επικοινωνία του Παναθηναϊκού με έναν ποδοσφαιριστή που τον ενδιέφερε, υπήρξε μια συμφωνία κάποιου τύπου όμως μπήκε στη μέση η Χιχόν και έφτασε το ποσό της μεταγραφής σε δυσθεώρητα ύψη. Εμείς δεν μπορούσαμε να καλύψουμε το συγκεκριμένο ποσό για δανεισμό ενός έτους. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτησή μας. Η δική μας συμφωνία αφορούσε χαμηλότερα ποσά και χωρίς κόστος δανεισμού, πριν δώσει η Χιχόν το 1,1 εκατ. ευρώ συνολικά».

Και συμπλήρωσε για τον Πορτογάλο: «Όταν εμείς είπαμε στον παίκτη πάρε το αεροπλάνο και έλα, παρενέβη η ισπανική ομάδα και ανέβαζε διαρκώς την προσφορά. Ο συγκεκριμένος παίκτης πέρσι έπαιξε εκεί και υπήρχε ένα κανάλι επικοινωνίας οπότε μπορούσε να παρεμβαίνει η Χιχόν και να υπάρξει τελικά αυτή η κατάληξη».

Σχετικά με το αν η υπόθεση Κάστρο συνδέονταν με τον Πλεσί, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση που βρισκόμαστε. Σωστά συνδέθηκε η περίπτωση του Κάστρο με την περίπτωση του Πλεσί. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινείται μόνο με τα έσοδα που δημιουργεί σαν εταιρεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε κάθε πρόταση για κάθε ποδοσφαιριστή μας, αυτή είναι η θέση μας σήμερα, αυτό μπορούμε να κάνουμε».

Επίσης, τόνισε για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τις ανάγκες και τις ανησυχίες του κόσμου. Η ομάδα όμως έχει την ανάγκη να λειτουργήσει και με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει κανείς άλλος πέραν από εμάς. Πρέπει να λειτουργήσουμε με τα έσοδα που δημιουργούμε εμείς. Δεν μπορούμε να κινηθούμε με υποθέσεις εργασίας αλλά με τα δεδομένα που έχουμε πάνω στο τραπέζι. Έχουμε ένα κάρο άλλο ζητήματα, πέρα από το δικό μας θέμα της οικονομικής δυσπραγίας. Δεν είναι δυνατόν να πει κάποιος στη θέση μου ότι αισθάνεται μια χαρά με αυτό που συμβαίνει. Όμως, κάποιος στη θέση μου έχει την ευθύνη να κάνει κουμάντο και νοικοκυριό με τα έσοδα που μπορεί να έχει και με αυτά που έχει στη διάθεσή του».

Όσον αφορά στον ρόλο του στον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Όταν εγώ ήρθα πριν ένα χρόνο, υπήρχαν εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Μπήκα σε μπελάδες, ευχάριστους μεν γιατί δουλεύω στον Παναθηναϊκό που τον αγαπάω, αλλά μπελάδες. Αν εγώ παραιτηθώ αύριο, ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Αν κάποιοι πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους, αυτό έχει ήδη γίνει από την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εγκρίθηκε η αύξηση, αλλά χρήματα δεν μπήκαν. Εγώ δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Αν εμείς σαν διοίκηση σηκωθούμε και φύγουμε, δε θα κάνουμε καλό στη λειτουργία της ομάδας. Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία της ομάδας, με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Και συμπλήρωσε για τον Κάστρο: «Δε το συζητάμε καν στα δεδομένα που έφτασε η μεταγραφή του Κάστρο. Εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε 1,5 εκατ. ευρώ για δανεισμό ενός έτους ενός ποδοσφαιριστή, χωρίς οψιόν αγοράς και χωρίς να εξασφαλιστούμε. Δεν γίνεται στη θέση που είμαστε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα. Αξιολογήσαμε ότι αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να πληρωθούν από τον Παναθηναϊκό για δανεισμό ενός έτους, δεν υπήρχε περίπτωση».

Ο Γόντικας δήλωσε στην συνέχεια: «Το αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω σε ότι αφορά την ενίσχυση, θα φανεί και αγωνιστικά. Από το πώς είναι η ομάδα, αν μπορούμε να σταθούμε σωστά και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Αυτό δεν έγινε με την Οντένσε, καθώς στη Δανία δεχθήκαμε ένα γκολ στο 90' ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί εμείς και στο ΟΑΚΑ αντί να γίνει 3-1 το παιχνίδι με το δοκάρι του Νίνη, βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-4», για να επισημάνει ότι: «Όλα αυτά δεν οφείλονται στο γεγονός ότι δεν πήραμε δανεικό έναν καλό μέσο. Προφανώς και δεν κάναμε εμείς σίριαλ την περίπτωση του Κάστρο. Η υπόθεση υπήρχε, αλλά δε βγήκαμε να πούμε ότι εμείς ξεκινάμε τώρα, διαπραγματευόμαστε τώρα κλπ. Αυτά τα πράγματα δεν βγαίνουν προφανώς από το σύλλογο. Δεν κάναμε καμία τέτοια ανακοίνωση έτσι ώστε να ξεκινήσει αυτό το πράγμα».

Για τον μετέπειτα μετεγγραφικό σχεδιασμό δήλωσε: «Η απόφασή μας ήταν να έρχεται ένας παίκτης για κάθε παίκτη που φεύγει. Αυτό δεν έγινε νωρίτερα καθώς υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που μας αφορούσαν, παικτών που επέστρεψαν από δανεισμούς, που έπρεπε να παραχωρηθούν εκ νέου δανεικοί. Όταν τελειώσουν αυτές οι υποθέσεις θα ανακοινωθούν άμεσα», ενώ πρόσθεσε ότι: «Βλέπω τη δουλειά του κ. Φερέιρα και του τεχνικού τιμ, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός».

Επίσης, τόνισε: «Η πτώση του μπάτζετ μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή με βάσει τα αγωνιστικά και τις εισηγήσεις του προπονητικού τιμ», για να συμπληρώσει αναφορικά με την κριτική που δέχεται ότι δεν γνωρίζει τα του ποδοσφαίρου εφόσον ήταν άνθρωπος του βόλεϊ: «Είναι τιμή μου που με χαρακτηρίζουν άνθρωπο του βόλεϊ, μόνο τιμή μου είναι να είμαι στον Παναθηναϊκό ούτως ή άλλως».

Σχετικά με την αντίδραση του Φερέιρα για την απώλεια του Κάστρο, τόνισε: «Ο κ. Φερέιρα έμαθε από εμένα ότι δε θα έρθει τελικά ο Κάστρο, ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας, ενημερώθηκε και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην υποχρέωση της ομάδας που είναι ο αυριανός αγώνας».

Επίσης, προανήγγειλε νέες αποχωρήσεις από την Παιανία: «Όλες οι υποθέσεις των παικτών που πρέπει να παραχωρηθούν δανεικοί, δεν ξεκίνησαν τώρα. Τρέχουν από το τέλος Μαΐου. Αν κάποιος νομίζει ότι αυτά τα πράγματα είναι εύκολα, κάνει λάθος. Αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να ρυθμιστούν ακόμα και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών».

Ο Γόντικας δήλωσε για τους μετόχους: «Με τους μετόχους έχουμε συχνή επικοινωνία, με τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Πατέρα μιλάω αρκετά συχνά, με τον κ. Βγενόπουλο πολύ πιο σπάνια και για τυπικούς λόγους», είπε ο Δημήτρης Γόντικας για το αν έχει επικοινωνία με τους μετόχους ενώ για το αν τους έχει ζητήσει να συνδράμουν οικονομικά, επισήμανε: «Το να ζητηθεί από τους μετόχους να βάλουν χρήματα, έγινε με τον πλέον επίσημο χαρακτήρα. Υπήρξε μια απόφαση, δεν υλοποιήθηκε, εγώ από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω. Όποιος θέλει να συνεισφέρει, εδώ είμαστε και μπορεί να το κάνει. Εμείς όμως στην παρούσα φάση είμαστε μόνοι μας, κάνουμε ότι μπορούμε και τους τελευταίους δέκα μήνες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε με οφειλές ούτε με πληρωμές».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ τόνισε: «Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου θα μπορώ να είμαι πιο σαφής στο κατά πόσο έχει καλυφθεί το άνοιγμα. Έχει μειωθεί αρκετά για την ώρα, περίπου στο μισό του. Για αυτό είπα ότι εξετάζονται όλες οι προτάσεις για παίκτες μας. Είναι άλλο πράγμα άλλωστε να αναζητάς 26 εκατ. ευρώ και άλλο να αναζητάς τα μισά. Εμείς καταφέραμε να πουλήσουμε κάποιους παίκτες, πρώτα ο Θεός μπορεί να αποδεσμεύσουμε κάποιους, όμως όλα αυτά γίνονται σε συνάρτηση με το να παραμένει ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός και να διεκδικεί τους στόχους του. Αν υπάρχει άλλη πρόταση για να βγει ο Παναθηναϊκός από αυτή την κατάσταση, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα στην ώρα του. Μίλησα με τον Πατρίκ Κομνηνό και μου είπε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση από την πολιτεία για καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Όλοι ανησυχούν και βλέποντας την απαράδεκτη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που έχουμε εκφραστεί επίσημα σαν Παναθηναϊκός, δεν γίνεται να μην ανησυχούμε. Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι πάσχει, είναι απλά τα πράγματα», είπε για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Το ότι το πρωτάθλημα έχει στους κόλπους του ικανό αριθμό ομάδων για να ξεκινήσει, είναι γεγονός. Η ποινική διαδικασία που θα ξεκινήσει και απορρέει από το πόρισμα της κ. Παπανδρέου, είναι μια άλλη διαδικασία που θα γίνεται παράλληλα».

Και τόνισε: «Η πρόοδος ή η εξέλιξη της όποιας πειθαρχικής διαδικασίας θα εξαρτηθεί από την πορεία της ποινικής διαδικασίας. Δε με ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί δεν αφορά σε κάτι τον Παναθηναϊκό. Θέματα του πρωταθλήματος σαφώς και θα υπάρξουν, αλλά κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να μπει ένα τέλος, πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο! Γνωρίζω ότι πολλές ενδιαφερόμενες ομάδες περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης για να την προσβάλλουν. Ξέρετε ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν γίνεται. Πρέπει λοιπόν να τα σπάσουν. Όλοι λοιπόν που έχουν κάθε είδους εξουσία στο ποδόσφαιρο, και οι ομάδες μέσα σε αυτούς, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να λέμε λοιπόν ότι μπορείτε να στήνετε αγώνες, να κάνετε ότι θέλετε και να μην υπάρχουν τιμωρίες. Πρέπει να σπάσει το απόστημα».

Σχετικά με τη θέση του «τριφυλλιού» στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο Γόντικας τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός με αφορμή τα γεγονότα του Καραϊσκάκη έχει καταθέσει προτάσεις για θεσμικές αλλαγές του ποδοσφαίρου και θα τις ξαναφέρουμε σε συζήτηση σε προσεχές συμβούλιο της λίγκας. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Ποσώς με απασχολεί το τι θα ειπωθεί. Το τι θα πούμε, πως θα το πούμε και πότε θα το πούμε, είναι υπόθεση δική μας».

Επίσης, ο Γόντικας τόνισε πως έχει συχνές επαφές με τους μετόχους της ομάδας: «Οι μέτοχοι ζήτησαν κάτι; Δεν το γνωρίζω να έγινε από τους μετόχους. Εμείς σαν διοίκηση έχουμε ζητήσει πολλές φορές από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα. Δε γνωρίζω αν οι μέτοχοι έχουν επίσημα ζητήσει τη στήριξη του κόσμου. Εμείς το έχουμε κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνουμε. Για εμάς ο κόσμος είναι ο άμεσος συνεργάτης μας και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει από τους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους στην Ελλάδα. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω και να σχολιάσω τους μετόχους. Εμείς σαν διοίκηση πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας τόσο προς την κατεύθυνση που σας είπα πριν, όσο και προς την κατεύθυνση των μετόχων. Όμως δεν μπορούμε να επιβάλουμε τίποτα».

Ο Γόντικας έστειλε και το μήνυμά του στους φιλάθλους της ομάδας: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο το έργο μας, ο στόχος μας είναι απαρέγκλιτος και είναι η πρώτη θέση κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και βλέπω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ίσως χρειαστούμε λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, γδήλωσε: «Η Μακάμπι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα, ελπίζω ότι θα προκριθούμε, για πάρα πολλούς λόγους. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και ελπίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 15:00

Live
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One