Στη Δ' Εθνική Ολυμπιακός Β. και Καβάλα!

23/08/2011 • 23:11
Στη Δ' Εθνική Ολυμπιακός Β. και Καβάλα!
  • shares

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (σ.σ. ισόβιος αποκλεισμός του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη από το ποδόσφαιρο).

 Επίσης, από τις επτά ομάδες που εξετάστηκαν σήμερα, άδεια δεν πήρε η ΑΕΚ όμως δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη για να προσκομίσει κάποια πρωτότυπα έγγραφα. Από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πάντως δεν εκφράζεται καμία ανησυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE. Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη. Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έγγραφα του φακέλου. Επιπλέον η ΕΕΑ έχει καλέσει τις ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ, την ίδια ημερομηνία, για διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους».

Άμεση είναι η αντίδραση των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στην απόφαση της ΕΕΑ να μην τους δώσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα «στέλνοντάς» την στην Δ' Εθνική. «Θα κινηθούμε άμεσα κατά της απόφασης προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Επικρατείας», είναι οι θέσεις των δύο συλλόγων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Novasports.gr.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, τόνισε σχετικώς αμέσως μετά την απόφαση της ΕΕΑ: «Όσοι την υποεκτιμούν κάνουν λάθος. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη βία και την διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις της ΕΕΑ και του ΟΠΑΠ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, δείχνουν αποφασιστικότητα και όσοι τις υποεκτιμούν κάνουν λάθος. Κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας θα το χρησιμοποιήσουμε για να μπει τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα», ήταν τα λόγια του κ. Γερουλάνου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/05/2019 • 08:32

Φινάλε αγωνίας σε Ελβετία, Στουτγάρδη και Νταντί

Το κίνητρο μπορεί αν φέρει θέαμα και και γκολ στο Κρίενς και το Κιάσο της Ελβετίας ενώ στο Νταντί η Γιιυνάϊτεντ μπορεί να αξιοποιήσει το αβαντάζ της έδρας. Κάτι ανάλογο ισχύει ασφαλώς και στην αναμέτρηση της Στουτγάρδης όπουθ η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου.