Τα διπλάσια γκολ η Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ!

Οι Καταλανοί αποχαιρετούν το 2018 ως πρωτοπόροι του ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά 8 βαθμών από τους Μαδριλένους –με ένα ματς περισσότερο- αλλά και διπλάσια επιθετική παραγωγικότητα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αριθμοί…μακιγιάρουν την πραγματικότητα, ωστόσο στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής στη La Liga, οι πρωταθλητές προπορεύονται με 37 βαθμούς, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να ακολουθεί σε απόσταση μιας νίκης, στους 34. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, έχοντας ένα ματς λιγότερο –εκείνο με τη Βιγιαρεάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 Ιανουαρίου- μετρούν 29 βαθμούς. Η διαφορά σίγουρα δεν είναι μεγάλη. Εκεί που οι δυο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου διαφέρουν, είναι στα γκολ: οι «Μπλαουγράνα» έχουν πετύχει 48 γκολ κι οι «Μπλάνκος» 24!

Την προηγούμενη σεζόν η Μπάρτσα την ολοκλήρωσε με 99 γκολ έναντι 94 της Ρεάλ. Και το 2016/17, σεζόν που οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν το πρωτάθλημα, οι Καταλανοί είχαν περισσότερα γκολ (116-106). Εάν τώρα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν σε αυτό το στάδιο της περιόδου, τότε παρατηρείται πως η Μπαρτσελόνα είχε 45 γκολ κι η Ρεάλ 30.

Πέρσι τέτοια εποχή πρώτοι σκόρερ της Ρεάλ στο πρωτάθλημα ήταν οι Ρονάλντο, Ίσκο, Ασένσιο –είχαν από 4 γκολ- φέτος είναι ο Μπενζεμά με 6. Σε ότι αφορά στο σύνολο του Βαλβέρδε, αρχισκόρερ είναι ο Μέσι με 15 (ίδια επίδοση είχε και πέρσι), με τον Σουάρες να έπεται με 11 (είχε 10 την προηγούμενη σεζόν). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.