Λαϊκισμός και ακροδεξιά βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Τις τελευταίες δεκαετίες, το κίνημα εναντίον των εμβολιασμών βρίσκεται σε άνοδο παγκοσμίως και στη χώρα μας. Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως ακόμη και η παραμικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών, θα είχε δραματικές επιπτώσεις τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία, καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα ασθενειών που θα μπορούσαν να...

Τις τελευταίες δεκαετίες, το κίνημα εναντίον των εμβολιασμών βρίσκεται σε άνοδο παγκοσμίως και στη χώρα μας. Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως ακόμη και η παραμικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών, θα είχε δραματικές επιπτώσεις τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία, καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα ασθενειών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, όπως η ιλαρά.

Μια νέα ανάλυση του Guardian από τα στοιχεία της ΠΟΥ δείχνει ότι τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη θα φτάσουν τα 60.000 φέτος, ποσοστό διπλάσιο από το 2017 και το υψηλότερο του αιώνα. Παράλληλα, σημειώθηκαν 72 θάνατοι από την ασθένεια, διπλάσιοι δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι όσοι είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια συμβάλουν στον μη εμβολιασμό για ασθένειες όπως η ιλαρά, ο HPV και η γρίπη. Οι απόψεις τους ενισχύονται όλο και περισσότερο από τη «δράση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους οπαδούς της συνωμοσιολογίας που αμφισβητούν τις ιατρικές αρχές.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Vytenis Andriukaitis, κατηγόρησε τους λαϊκιστές πολιτικούς και ακροδεξιούς για ανευθυνότητα και υποστήριξε πως διαδίδουν fake news σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και προωθούν ένα κλίμα αμφιβολιών. Ο Andriukaitis, πρώην χειρούργος, υποστήριξε πως είναι πολύ προβληματισμένος  με το θέμα, προσθέτοντας: «Όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η επιστημονική κοινωνία, όπως οι επιδημιολόγοι, οι παιδίατροι, οι εμπειρογνώμονες των μολυσματικών ασθενειών και πολλοί Υπουργοί Υγείας ανησυχούμε. Είναι αδιανόητο να έχουμε θανάτους εξαιτίας της ιλαράς. Υποσχεθήκαμε ότι μέχρι το 2020 η Ευρώπη θα ήταν απαλλαγμένη από την συγκεκριμένη ασθένεια.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.