Μοντέρνο Πένταθλο: Οι καλύτερες στιγμές του 2018

Χρονιά εξωστρέφειας ήταν το 2018 για την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου. Διεθνείς επιτυχίες και ανάπτυξη στο εσωτερικό ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας χρονιάς που έκανε τα μέλη και τους φίλους της Ομοσπονδίας να γεμίσουν χαμόγελα.

Χρονιά εξωστρέφειας ήταν το 2018 για την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου. Διεθνείς επιτυχίες και ανάπτυξη στο εσωτερικό ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας χρονιάς που έκανε τα μέλη και τους φίλους της Ομοσπονδίας να γεμίσουν χαμόγελα.

Παρά τις πολλές δυσκολίες, η ΕΟΜοΠ επένδυσε στους νέους αθλητές, αύξησε τις συμμετοχές στις διοργανώσεις της, έστειλε αποστολές στο εξωτερικό και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των φιλάθλων.
Τα Σωματεία – μέλη και οι αθλητές της Ε.Ο.Μο.Π. πολλαπλασιάστηκαν, με τις εγγραφές να φτάνουν σε αριθμούς που γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον των αθλημάτων της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα λόγω των πολλών μικρών αθλητών που εγγράφονται.

Παράλληλα η ομοσπονδία έχει να υπερηφανεύεται ότι είναι η πρώτη που από πέρυσι έχει υλοποιήσει το νέο πλαίσιο για την κάρτα υγείας αθλητή, ενώ εξακολουθεί να καλύπτει τα έξοδα ιατρών, κριτών, γηπέδων, χωρίς να επιβαρύνει τους αθλητές και τα Σωματεία με κόστος εγγραφής ή συμμετοχής στους αγώνες.

Στην ανασκόπηση της χρονιάς η ΕΟΜοΠ θα προσπαθήσει να θυμηθεί τις εντονότερες αγωνιστικές στιγμές του 2018.

Πρωταθλητής Κόσμου ο Αγγελος Βασιλείου

Όπως και να το περιγράψεις το μέγεθος της επιτυχίας του Άγγελου Βασιλείου δεν συγκρίνεται! Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία ένας Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Ο Ελληνας πρωταθλητής στην κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου στον κόσμο, ήταν αξεπέραστος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Κορυφαίοι οι Πανταζίδης και Νίκα

Οι Αλέξανδρος Πανταζίδης και Πηνελόπη Νίκα μας χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Run, που έγινε στο Δουβλίνο. Ο Αλέξανδρος Πανταζίδης, που προερχόταν από τραυματισμό τερμάτισε 6ος με χρόνο 12’19’’, ενώ η Πηνελόπη Νίκα με χρόνο 13’43’’ κατέλαβε την 7η θέση στην πρώτη της διεθνή συμμετοχή σε αγώνα εκτός Ελλάδας.

Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

Για μόλις 3η φορά το ελληνικό Μοντέρνο Πένταθλο είχε συμμετοχή σε ένα στρατιωτικό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Παύλος Δακουτρός στη Βουδαπέστη πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έχασε την πρόκριση στον τελικό στις λεπτομέρειες.

Σάρωσαν τα μετάλλια Πέτρος και Κατερίνα Πάτριτς

Τα αδέρφια Πάτριτς μας χάρισαν τρία μετάλλια στο XV. Masters World Championships 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.
Ο Πέτρος Πάτριτς ήταν απλά ασυναγώνιστος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 1414β., αφήνοντας δεύτερο τον Νόρτον Εντ (Μ. Βρετανία) με 1382β. και τρίτο τον Ματίας Μπέργκνερ (Γερμανία) με 1352β.
Η Κατερίνα Πάτριτς με τη σειρά της έδειξε ότι βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση και φόρεσε στο στήθος της το ασημένιο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 1322β. έμεινε πίσω από την Κέλι (ΗΠΑ) που κατέκτησε το χρυσό με 1410β..

Με κεκτημένη ταχύτητα και την ψυχολογία στα ύψη τα δύο αδέρφια τα πήγαν εξαιρετικά και στο ομαδικό, όπου με 1300β. ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία πρώτευσαν οι Σάουντο / Νορτον (Μ. Βρετανία) με 1360β. και δεύτεροι ήρθαν οι Νοβίτσκα/ Μαλασένκο με 1320β..

Εμπειρίες για Μάινα – Τσολάκη – Δραζινό.

Πολλά χαμόγελα και ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλαν ο Χάρης Μάινα και η Κωνσταντίνα Τσολάκη, που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κ17 της Πράγας. Οι δύο αθλητές μας στην πρώτη τους διεθνή παρουσία τα πήγαν περίφημα και κατέλαβαν την 19η και 21η θέση αντίστοιχα. Ο Θεοχάρης Μάινα με τον Δημήτρη Δραζινό, συμμετείχαν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Run του Δουβλίνου, αφήνοντας χρήσιμα δείγματα των δυνατοτήτων τους. Για την ΕΟΜοΠ ήταν ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις, μετά από αρκετά χρόνια.
Η ανάδειξη του MVP

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου μέσα στο 2018 έδωσε πολλές μάχες για να προβληθούν τα αθλήματα που καλλιεργεί. Με χαρά είδαμε το σύνολο του Τύπου να προβάλουν τη δραστηριότητα μας και ταυτόχρονα να αναζητούν τους πρωταγωνιστές μας για να παραχωρήσουν συνέντευξη. Ξεχωριστή, όμως, ήταν και η πρώτη στην ιστορία, δημοσκόπηση για τον πολυτιμότερο αθλητή. Ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης είναι ότι μας «μπλόκαρε» το facebook και ότι ψήφισαν 1713 μοναδικοί χρήστες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.