Οι αριθμοί δείχνουν πτώση

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Πανιώνιος δεν μας είχε συνηθίσει σε αλλαγές προπονητών. Ουζουνίδης, Μιλόγεβιτς και Γρηγορίου όχι μόνο έβγαλαν κανονικά τη σεζόν αλλά είχαν προσδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «κυανέρυθρους».

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Πανιώνιος δεν μας είχε συνηθίσει σε αλλαγές προπονητών. Ουζουνίδης, Μιλόγεβιτς και Γρηγορίου όχι μόνο έβγαλαν κανονικά τη σεζόν αλλά είχαν προσδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «κυανέρυθρους». 

Φέτος, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11 και τον Μίκαελ Στόρε ο Πανιώνιος ξεκίνησε με ξένο προπονητή στον πάγκο του καθώς επιλέχθηκε ο Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος όμως αποχαιρέτησε μετά την 12η αγωνιστική.

Ο Γάλλος τεχνικός πανηγύρισε πέντε νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ ο Άκης Μάντζιος που τον διαδέχθηκε σε 2 ματς έχει μία ισοπαλία και μία ήττα. Συνολικά ο Πανιώνιος κλείνει το 2018 με 18 βαθμούς και του απομένει το εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. 

Πέρυσι, η χρονιά ξεκίνησε και τελείωσε με τον Μιχάλη Γρηγορίου στο… τιμόνι. Ο πρώτος γύρος τον βρήκε με 22 πόντους σε 15 ματς. Είχε μαζέψει δηλαδή τέσσερις πόντους περισσότερους. Βέβαια, εάν κερδίσει τον Αστέρα την τελευταία στιγμή τότε θα περιοριστεί μόλις στον έναν βαθμό η συγκριτική απώλεια. 

Τη σεζόν 2017-18 είχε στην έδρα του τρεις νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε επτά ματς, ενώ φέτος θα έχει δώσει 9 ματς (με τον Αστέρα) στην έδρα του στον πρώτο γύρο (μάξιμουμ θα κερδίσει 21 πόντους). Κάτι που σημαίνει πως τα πράγματα με 9 εκτός στον Β’ γύρο θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ειδικά εάν δεν κερδίσει τον Αστέρα. 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου από τους μάξιμουμ 21 εντός έδρας βαθμούς κέρδισε τους 11, ενώ ο Ανιγκό με τον Μάντζιο από τους μαξ 24 έχουν κερδίσει 12 βαθμούς, οι οποίοι όμως εάν δεν κερδίσει τον Αστέρα μπορεί να είναι 12 ή 13 σε μάξιμουμ 27 εντός έδρας βαθμούς. 

Οι τέσσερις βαθμοί (με τα τωρινά δεδομένα) σε σχέση με πέρυσι μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Όπως και να ‘χει, η επιλογή του Ζοσέ Ανιγκό και βάση των αριθμών, αλλά και βάση της εικόνας που είχε η ομάδα από την αρχή της σεζόν κρίνεται αποτυχημένη. Το έργο του Άκη Μάντζιου στη συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.