‘Παιχνιδάκι’ ήταν το σενάριο του “Black Mirror: Bandersnatch”

Το απόλυτο χάος.Μια περίπλοκη ταινία αξίζει ένα εξίσου περίπλοκο σενάριο.Το διαδραστικό επεισόδιο...

Το απόλυτο χάος.

Μια περίπλοκη ταινία αξίζει ένα εξίσου περίπλοκο σενάριο.

Το διαδραστικό επεισόδιο του “Black Mirror”, “Bandersnatch”, χρειάστηκε μια διαφορετική προοπτική για να μπορέσει να γίνει πιο προσιτό στους ηθοποιούς. Έτσι ο δημιουργός του, Charlie Brooker, κατέφυγε στο λογισμικό Twine.

“Το σενάριο ήταν πολύ περίπλοκο που δεν μπορούσες να το διαβάσεις στη φυσική του μορφή”, είπε ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Colin Ritman, Will Poulter στο IGN. “Αλλά αργότερα είχα την δυνατότητα να το διαβάσω μέσω του Twine. Είναι ένα λογισμικό που σου επιτρέπει να παίζεις με το σενάριο και να έχεις την ίδια εμπειρία με τους θεατές και αυτό με βοήθησε να βγάλω μία άκρη”.

Το Twine είναι ένας ανοιχτός κώδικας για τα διαδραστικά παιχνίδια, αλλά αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για κάτι άλλο πέρα από το gaming.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Fionn Whitehead, ανέφερε ότι η τροποποίηση αυτή του σεναρίου ήταν αναγκαία. Η φυσική του μορφή ήταν σαν βιβλίο όπου διαλέγεις τη δική σου περιπέτεια, αλλά δεν ήταν εύκολο στην ανάγνωση καθώς η μία σκηνή διαδέχονταν την άλλη και ήταν όλες μαζί.

“Συναντήθηκα με τον Charlie Brooker και την εκτελεστική παραγωγό Annabel Jones για να μιλήσουμε για το σενάριο, γιατί δεν μου το είχαν στείλει και μου είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Twine και ότι είχαν το φυσικό τυπωμένο αντίγραφο, αλλά ο Charlie μου είπε, ‘Δεν νομίζω ότι πρέπει να το διαβάσεις, είναι πολύ περίπλοκο, το αρχείο στο Twine έχει σχεδόν τελειώσει'”.

Με βάση τα λεγόμενα του Whitehead το αρχείο πρέπει να ήταν μεγαλύτερο καθώς ανέφερε: “Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά, γιατί δεν έχω δει όλες τις επιλογές, αλλά είμαι σίγουρος ότι γυρίσαμε υλικό, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στο τέλος, γιατί είχαμε ήδη πάρα πολύ”.

Το “Bandersnatch” δεν αποτελεί ένα τυπικό επεισόδιο. O μέσος όρος προβολής του είναι 90 λεπτά και χωρίζεται συνολικά σε 250 κομμάτια. Υπάρχουν πέντε κύριοι επίλογοι και πολλές μεταβλητές για κάθε τέλος. Ο θεατής έχει 10 δευτερόλεπτα στην διάθεσή του για να διαλέξει την κάθε του επιλογή, αλλά και την δυνατότητα να επιστρέψει και να δει το επεισόδιο με διάφορες εκδοχές.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Fionn Whitehead του “Dunkirk”, ως έναν προγραμματιστή βίντεο παιχνιδιών που εργάζεται πάνω σε παιχνίδια περιπέτειας. Μαζί του στο cast βρίσκονται και οι Will Poulter και Asim Chaudhry για τους ρόλους των συνεργατών του.

Το επεισόδιο έγινε διαθέσιμο στο Netflix στις 28 Δεκεμβρίου.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.