The Shapeshifting Detective Review

Υπερφυσικά εγκλήματα στην ειδυλλιακή August.Πέρυσι το καλοκαίρι η D'Avekki Studios μας ταξίδεψε...

Υπερφυσικά εγκλήματα στην ειδυλλιακή August.

Πέρυσι το καλοκαίρι η D’Avekki Studios μας ταξίδεψε στα όρια του χώρου και του χρόνου και μας έκανε να αμφισβητήσουμε ακόμη και τα ίδια μας τα λογικά στο Lovecraft-ικό Adventure “The Infectious Madness of Doctor Dekker”. Στα τέλη του 2018 η βρετανική εταιρεία ένωσε για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις της με την Wales Interactive παρουσιάζοντάς μας το The Shapeshifting Detective, με το οποίο και θα ασχοληθούμε σήμερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με το The Infectious Madness of Doctor Dekker, το The Shapeshifting Detective κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε όλα format (PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch) τον περασμένο Νοέμβριο. Μάλιστα αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά FMV (full-motion video) Adventure που κυκλοφορεί από την Wales Interactive, αφού προηγήθηκαν τα The Bunker και Late Shift. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν, ότι το εν λόγω genre ζει την… δεύτερη νιότη του, επανακτώντας σταδιακά την χαμένη του αίγλη. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο σήμερα που ζούμε στην εποχή του Fortnite και του PUBG, ωστόσο κάποτε τα FMV Adventures ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στις τάξεις των PC gamers.

Στο The Shapeshifting Detective, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός ντετέκτιβ, ο οποίος μπορεί να αλλάξει κατά βούληση την εξωτερική εμφάνισή του και να πάρει την μορφή ενός άλλου ανθρώπου. Το σενάριο εκτυλίσσεται στην παραθαλάσσια πόλη August και ο σκοπός σας είναι να εξιχνιάσετε την δολοφονία της Dorota Shaw, μιας 21χρονης μουσικού, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη στην κρεβατοκάμαρά της. Το περίεργο στην όλη υπόθεση, είναι ότι τρεις χαρτομάντες προέβλεψαν τον θάνατο της κοπέλας μέσω μια μυστηριώδους τράπουλας ταρό. Οι τρεις χαρτομάντες, δηλαδή η Bronwyn, η Lexie και ο Rayne, θεωρούνται ως οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία της κοκκινομάλλας μουσικού. Πιθανόν κάποιος/α εξ’ αυτών να είναι ο δολοφόνος, ωστόσο δεν θα πρέπει να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα…

Όπως και στο The Infectious Madness of Doctor Dekker, έτσι και εδώ, ο δολοφόνος επιλέγεται τυχαία όταν ξεκινάτε το playthrough σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε playthrough είναι διαφορετικό. Εμείς ολοκληρώσαμε το The Shapeshifting Detective τρεις φορές, την πρώτη βρήκαμε τον δολοφόνο με την δεύτερη προσπάθεια, ενώ την δεύτερη κάναμε λάθος στην εκτίμησή μας και καταλήξαμε στα… θυμαράκια. Μονάχα στο τρίτο μας playthrough καταφέραμε να βρούμε τον δολοφόνο με την πρώτη. Εν τω μεταξύ, και στις τρεις περιπτώσεις ο δολοφόνος ήταν διαφορετικός. Αν κάτι μας στεναχώρησε είναι το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των εννιά NPC που θα συναντήσετε είναι αδύνατον να έχουν διαπράξει το έγκλημα. Βέβαια για να φτάσετε σε αυτή την διαπίστωση, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 2-3 playthroughs. Ως εκ τούτου, το The Shapeshifting Detective θα σας κρατήσει συντροφιά για επτά περίπου ώρες.

Για να εξιχνιάσετε την δολοφονία της Dorota Shaw θα χρειαστεί να συνομιλήσετε αρκετές φορές με όλους τους υπόπτους. Το υπερφυσικό στοιχείο είναι γενικά έντονο στην δημιουργία της D’Avekki Studios, καθώς οι developers καταπιάνονται με διάφορα concepts, όπως ταξίδια στο χωροχρόνο, απαγωγές από εξωγήινους, δαιμονισμούς κτλ. Η ίδια δε η ιδιότητα του ήρωα σας να παίρνει την μορφή άλλων ανθρώπων είναι αν μη τι άλλο υπερφυσική. Παρά την σχετικά μικρή διάρκειά του, το The Shapeshifting Detective καταφέρνει να σας δώσει επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θα προκύψουν κατά την διάρκεια του playthrough σας.

Η πρόοδός σας εξαρτάται κατά βάση από τις επιλογές που θα κάνετε στους διάφορους διαλόγους, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι όλοι οι NPC πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά τους μαζί τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι να πάρετε την μορφή ενός άλλου χαρακτήρα. Για παράδειγμα, ο Rayne θέλει την άδεια της Bronwyn για να σας πει το τι συνέβη στο παρελθόν στο Birmingham, οπότε δεν έχετε παρά να πάρετε την μορφή της και να δώσετε το πράσινο φως στον συνεργάτη σας για να αποκαλύψει τα μυστικά του.

Αν και είναι εφικτό να βρείτε τον δολοφόνο χωρίς να πάρετε την μορφή όλων των χαρακτήρων, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη συγκεκριμένη ιδιότητά σας. Με τον τρόπο αυτό θα “γνωρίσετε” καλύτερα όλους τους χαρακτήρες και θα εντρυφήσετε στο πλούσιο lore του παιχνιδιού. Προσέξτε βέβαια να μην αποκαλύψετε τις ιδιαίτερες αυτές δυνάμεις σας στους άλλους χαρακτήρες, καθώς μπορεί να υπάρξουν συνέπειες…

Το The Shapeshifting Detective μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε ένα “Horror Adventure”, ωστόσο διαθέτει αρκετά καλοσκηνοθετημένα jump scares που είναι ικανά να παγώσουν το αίμα στις φλέβες σας. Η ατμόσφαιρά του πάντως είναι άκρως επιβλητική. Ένα στοιχείο που συντελεί τα μέγιστα στην δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας είναι και το ραδιοφωνικό show “Dark nights with Poe and Munro”, το οποίο ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Στην ραδιοφωνική αυτή εκπομπή πέρα από τα νέα της August θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και διάφορες φρικιαστικές ιστορίες τρόμου.

Από την στιγμή που μιλάμε για ένα FMV Adventure, το The Shapeshifting Detective σας δίνει την εντύπωση ότι παρακολουθείτε μια interactive ταινία τρόμου. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, ωστόσο εμείς τουλάχιστον ξεχωρίσαμε την ερμηνεία της Aislinn De’Ath στον ρόλο της Violet. H ίδια ηθοποιός είχε δώσει μια εξίσου συγκλονιστική ερμηνεία και στο Infectious Madness of Doctor Dekker.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Wales Interactive.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.