Μακέντα: “Πρέπει και οι νεαροί παίκτες να γίνουν άντρες”!

Στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στο novasports.gr, ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για την κακή αγωνιστική περίοδο του Παναθηναϊκού και την αντίδραση που πρέπει να δείξουν οι Πράσινοι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο novasports.gr, ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για την κακή αγωνιστική περίοδο του Παναθηναϊκού και την αντίδραση που πρέπει να δείξουν οι Πράσινοι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. 

Ο Ιταλός επιθετικός του Τριφυλλιού αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες της ομάδας του και στην ποδοσφαιρική τους ωρίμανση, έκανε λόγο για “μάτια που πρέπει να γυαλίζουν” ενόψει του αγώνα στο Αγρίνιο, ενώ σχολίασε και το εντυπωσιακό ρεκόρ του 36χρονου Κουαλιαρέλα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φεντερίκο Μακέντα στο novasports.gr: 

Για τη βαθμολογική απώλεια στο ματς με την ΑΕΛ:

“Μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ καλά και ήμασταν σε μια απίστευτη κατάσταση με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκαν και το γκολ – πέναλτι που πετύχαμε. Όλα έδειχναν πως θα ήταν μια καλή βραδιά για μας. Όμως ίσως αυτό να ήταν και το λάθος μας, γιατί όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, τότε πρέπει άμεσα να “τελειώσεις” το παιχνίδι. Αν δεν το κάνεις, τότε μπορεί να συμβεί ότι έγινε στο ματς με την ΑΕΛ”.

Για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτή την κακή περίοδο: 

“Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη, γιατί πρέπει να βελτιωθούμε. Παίζουμε γι’ αυτό το μεγάλο σύλλογο και οφείλουμε να παίξουμε καλύτερα. Αυτή η εικόνα δεν μας αντιπροσωπεύει. Δεν είμαστε αυτή η ομάδα και γνωρίζουμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε, αν θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο, χαρούμενο τον προπονητή μας και φυσικά του εαυτούς μας. Δεν είναι αυτή η ομάδα που δείξαμε στον κόσμο στο πρώτο μισό της σεζόν και πρέπει πολύ γρήγορα να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση”.

Για το αν το πρόβλημα εστιάζεται και στο επιπλέον “βάρος” που κουβαλούν οι νεότεροι παίκτες:

“Δεν ξέρω. Ίσως, όμως με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι άντρας. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία, τότε πρέπει να αντιληφθείς ότι πλέον δεν είσαι νέος. Φοράς μια πολύ σημαντική φανέλα, αγωνίζεσαι σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, ο προπονητής σε εμπιστεύεται και όλοι πρέπει να έχουν ευθύνες. Διαθέτουμε νεαρούς παίκτες, είναι αλήθεια, όμως πρέπει να αντιληφθούν πως πρέπει να γίνουν άντρες για την ομάδα, γιατί αυτό χρειάζεται η ομάδα. Είναι ακόμα νεαροί παίκτες και κερδίζουν εμπειρίες, όμως είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν. Όπως μας βοήθησαν στο πρώτο μισό της σεζόν, έτσι θα μας βοηθήσουν και στο δεύτερο μισό. Όμως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραμείνουν ενωμένοι ως ομάδα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Αν μείνουμε ενωμένοι, τότε όλα θα πάνε καλά”.

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: 

“Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το ματς σαν να είναι για τους παίκτες του Παναιτωλικού το πιο δύσκολο παιχνίδι της ζωής τους. Γιατί πρέπει να πάμε εκεί με τα μάτια μας να γυαλίζουν και να κάνουμε μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μιλάω για όλα. Πρέπει να είμαστε νικητές σε όλα! Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες και να πάρουμε τη νίκη, ότι και αν γίνει. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε στο Αγρίνιο. Είμαι σίγουρος πως ο προπονητής θα κάνει το καλύτερο για να δώσει έξτρακίνητρο στην ομάδα, όπως κάνει πάντα. “. 

Για το απίθανο ρεκόρ του Κουαλιαρέλα στα 36 του χρόνια (11 σερί γκολ): 

“Είναι σε προχωρημένη ηλικία, όμως είναι απίθανο αυτό που έχει κάνει και το ρεκόρ που έσπασε στα 36 του χρόνια. Πραγματικά είναι απίστευτο. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω, όμως τον θαυμάζω πολύ! Όταν βλέπεις κάποιον σαν αυτόν, να δουλεύει σκληρά στα 3-4 τελευταία χρόνια της καριέρα του, τότε σου δίνει το παράδειγμα. Ότι μπορείς να βελτιώνεσαι και ότι πρέπει να δουλεύεις συνεχώς και ο Κουαλιαρέλα αυτό κάνει. Δουλεύει σκληρά και είναι παράδειγμα προς μίμηση”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.