Έρευνα, βίντεο και ντοκουμέντα για το ζιζανιοκτόνο της Monsanto

Η εικόνα ήταν συνηθισμένη στο συγκεκριμένο εστιατόριο κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες: Περίπου είκοσι ευρωβουλευτές και καμιά δεκαριά επιστήμονες ανέβαιναν τα σκαλιά γρήγορα. Το τραπέζι ήταν κλεισμένο στον πρώτο όροφο και το δείπνο έπρεπε να κρατηθεί μυστικό. Ήταν παραμονή της ανοικτής ακρόασης για το πολύκροτο ζιζανιοκτόνο Roundup και όλοι ήταν καλεσμένοι από το λόμπι των...

Η εικόνα ήταν συνηθισμένη στο συγκεκριμένο εστιατόριο κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες: Περίπου είκοσι ευρωβουλευτές και καμιά δεκαριά επιστήμονες ανέβαιναν τα σκαλιά γρήγορα. Το τραπέζι ήταν κλεισμένο στον πρώτο όροφο και το δείπνο έπρεπε να κρατηθεί μυστικό. Ήταν παραμονή της ανοικτής ακρόασης για το πολύκροτο ζιζανιοκτόνο Roundup και όλοι ήταν καλεσμένοι από το λόμπι των φυτοφαρμάκων. Η Monsanto επιθυμούσε να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι την επόμενη ημέρα, 11 Οκτωβρίου του 2017, στη συνεδρίαση οι ευρωβουλευτές και κάποιοι εμπειρογνώμονες θα υποστηρίξουν να δοθεί νέα 5ετής αδειοδότηση στο Glyphosate, το οποίο πλέον διαχειρίζεται στη γηραιά ήπειρο και ένας άλλος γίγαντας. Η γερμανική Bayer που εξαγόρασε την Μονσάντο.

Το δείπνο αυτό καταγράφεται σε video και περιλαμβάνεται σε μια μεγάλη τηλεοπτική έρευνα που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό-Μακεδνικό Πρακτορείο παράλληλα με ένα οδοιπορικό του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά που παρουσιάζει το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο γύρω από το glyphosate. Παρών στο εστιατόριο και ένας βρετανός ευρωβουλευτής ο οποίος είναι ο πιο θερμός οπαδός του ζιζανιοκτόνου της Monsanto. Ο Στιούαρτ Άγκνιου. Την επόμενη ημέρα όπως αποκαλύπτει το video θα είναι ο άνθρωπος που θα δώσει άλλη μία μάχη στο ημικύκλιο του ευρωκοινοβουλίου για τη συνέχεια της χρήσης του ζιζανιοκτόνου Roundup. Ο ‘Αγκνιου είναι ο ίδιος αγρότης και εκλέγεται τα τελευταία 8 χρόνια.

Το θέμα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο μετά τις αποκαλύψεις στο Ευρωκοινοβούλιο ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αδειοδότηση του ζιζανιοκτόνου το 2017 ήταν «copy paste» από έγγραφα της Monsanto. Ένα σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Guardian και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πλήγμα για τον τεράστιο αγροχημικό γίγαντα καθώς αποκαλύπτονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στο παρασκήνιο.

Η χρήση του glyphosate απασχολεί άμεσα τον αγροτικό πληθυσμό του πλανήτη καθώς το συγκεκριμένο προϊόν της Monsanto-Bayer έχει χαρακτηρισθεί από το 2015 «πιθανό καρκινογόνο» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε την περασμένη βδομάδα ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να απαγορευθεί το roundup που περιέχει τη δραστική ουσία γλυφοσάτη μέσα στο 2021.

Roundup: Η ναυαρχίδα της Monsanto-Bayer

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.