Βασίλης Λογοθετίδης: Ο υπέροχος κωμικός, ο μοναχικός άνθρωπος

Ο Βασίλης Λογοθετίδης έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου 1960, σε ηλικία 62 ετών. Είχε προβλήματα με την καρδιά του -τρία χρόνια πριν, το 1957 είχε υποστεί έμφραγμα- αλλά δεν σταμάτησε ούτε το θέατρο, ούτε το κάπνισμα. Ο θάνατος του κωμικού, που σημάδεψε την υποκριτική τέχνη στην Ελλάδα και έγινε σημείο αναφοράς για ολόκληρες γενιές ηθοποιών που ακολούθησαν, τον...

Ο Βασίλης Λογοθετίδης έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου 1960, σε ηλικία 62 ετών. Είχε προβλήματα με την καρδιά του -τρία χρόνια πριν, το 1957 είχε υποστεί έμφραγμα- αλλά δεν σταμάτησε ούτε το θέατρο, ούτε το κάπνισμα. Ο θάνατος του κωμικού, που σημάδεψε την υποκριτική τέχνη στην Ελλάδα και έγινε σημείο αναφοράς για ολόκληρες γενιές ηθοποιών που ακολούθησαν, τον βρήκε ενώ ετοιμαζόταν να πάει στο θέατρό του. Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο. Περισσότεροι από 50.000 Αθηναίοι τον αποχαιρέτησαν.

Και παρά τον μεγάλο έρωτα με την ηθοποιό Ίλια Λιβυκού -παρτενέρ του στις περισσότερες ταινίες- ο Λογοθετίδης δεν παντρεύτηκε ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελλείψει συγγενών, τα συλλυπητήρια μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία δέχονταν οι συνάδελφοί του ηθοποιοί. Τα δύο του αδέλφια ζούσαν μακριά. Η αδελφή του στην Αμερική και ο αδελφός του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε περάσει και τα παιδικά του χρόνια.

Το πραγματικό όνομα του Βασίλη Λογοθετίδη (Μυριόφυτο Θράκης 1898 – 20 Φεβρουαρίου 1960) ήταν Βασίλης Ταυλαρίδης. Καθιέρωσε το επίθετο Λογοθετίδης με το ντεμπούτο του στο θέατρο το 1919.

Έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Το 1915 αποφοίτησε από το περίφημο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και τον επόμενο χρόνο εμφανίσθηκε ερασιτεχνικά σε θεατρική σκηνή της Κωνσταντινούπολης κάνοντας μεγάλη εντύπωση.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.