Το παρελθόν έκρινε τίτλους (vids + pics)

Θυμηθείτε πότε Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ αναμετρήθηκαν σε ευρωπαϊκά παιχνίδα με φόντο την κατάκτηση τροπαίων!

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται απόψε τη Λίβερπουλ στον επαναληπτικό της λευκής ισοπαλίας του Άνφιλντ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο σημαντικοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν να θυμούνται μια αναμέτρηση που έκρινε τρόπαιο, πριν από τις φετινές και ήταν στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2001. 

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν όπως συνηθιζόταν στο Λουί ΙΙ του Μονακό και αναμετρήθηκαν για το τρόπαιο μπροστά σε 14.000 θεατές! Την αναμέτρηση μάλιστα σφύριξε ο επικαφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα. Η Μπάγερν ερχόταν από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βαλένθια και η Λίβερπουλ του κυπέλλου ΟΕΥΦΑ απέναντι στην Αλαβές. 

Νικήτρια σε εκείνο το ματς ήταν η Λίβερπουλ με 3-2! Μάλιστα η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ προηγήθηκε 3-0 με τους Ρίισε (23′), Χέσκι (45′) και Όουεν (46′). Η Μπάγερν του Ότμαρ Χίτσφελντ απλά μείωσε με Σαλιχάμιζιτς (57′) και Γιάνκερ (82′). 

Κορυφαίος του ματς αναδείχθηκε ο Μάικλ Όουεν. 

Δείτε τις αρχικές διατάξεις των δύο ομάδων.  

Αυτό ήταν το εξώφυλλο του match programme.

Στιγμές από τους πανηγυρισμούς των παικτών της Λίβερπουλ, που αγωνίστηκε με τις ασπρόμαυρες εμφανίσεις!

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές με τη Λίβερπουν να μετράει δύο νίκες, μια η Μπάγερν, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών της σεζόν 1980-1981 η Λίβερπουλ προκρίθηκε με λευκή ισοπαλία στο Άνφιλντ και ισοπαλία 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν η αγγλική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού.

Αν κοιτάξουμε ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, πηγαίνουμε στο κύπελλο κυπελλούχων της σεζόν 1971-1972. Τότε οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον δεύτερο γύρο και η Μπάγερν επικράτησε 3-1 στη Γερμανία και στο Γκρουνβάλντερ, μετά τη λευκή ισοπαλία στην Αγγλία! Δύο γκολ από τον Μίλερ σ’ εκείνο το ματς και ένα από τον Χένες για τους Βαυαρούς!

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο συλλόγων ήταν για τα προημιτελικά του κυπέλλου εκθέσεων της σεζόν 1970-1971, όταν την πρόκριση πήρε η Λίβερπουλ μετά το 3-0 του Άνφιλντ και το 1-1 του Μονάχου! Οι “κόκκινοι” αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τη Λιντς!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.