Μπάνκι : «Αξίζαμε καλύτερο τέλος. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου» (video)

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε ένα καλύτερο τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, για την εντολή που έδωσε για φάουλ στον Ράις, για την τελευταία επίθεση της ομάδας του αλλά και την απουσία του Ματσιούλις.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε ένα καλύτερο τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, για την εντολή που έδωσε για φάουλ στον Ράις, για την τελευταία επίθεση της ομάδας του αλλά και την απουσία του Ματσιούλις. 

 «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους και την ένταση που έδειξαν στα 80 λεπτά. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι διότι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Σήμερα ήμασταν εδώ που πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε στην αρχή της περιόδου. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Όλες οι ομάδες του ομίλου μας πέρασαν στο Top-8 κι αυτό δείχνει την ποιότητά τους και το πόσο σημαντικό ήταν που τερματίσαμε πρώτοι στο γκρουπ. Δώσαμε αυτό τον αγώνα μπροστά στους φιλάθλους μας, οι οποίοι αντέδρασαν καταπληκτικά. Αυτοί και οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος στη διοργάνωση. Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Σήμερα δεν βρήκαμε την κατάλληλη ευκαιρία να νικήσουμε με 5 πόντους διαφορά. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη και την εμπειρία ούτως ώστε αυτό το παιχνίδι να μην επηρεάσει τη νοοτροπία τους. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε». 

Για την εντολή που έδωσε για φάουλ στον Ράις
 «Δεν ήμασταν στο μπόνους και είχαν πλεονέκτημα με το “ένας εναντίον ενός” του Ράις απέναντι στον Σάκοτα. Η επιλογή μας ήταν να μην του δώσουμε εύκολο καλάθι. Ήταν συνειδητή επιλογή. Μετά το φάουλ, πήγε ο καλύτερος αμυντικός μας ο Σαντ-Ρός πάνω του και δεν θέλαμε να σκοράρει. Ήταν δύσκολο καλάθι, αλλά το σημαντικό ήταν να αποφύγουμε να του δώσουμε χώρο, κάτι που καταφέραμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω στην τελευταία επίθεση αν δεν κάναμε το φάουλ, όμως αυτός πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι και του αξίζουν συγχαρητήρια». 

Για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ 
Δεν έχουμε ώρα για να μετανιώσουμε για κάτι. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε τι πήγε καλά και τι πήγε στραβά. Να βελτιωθούμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Παίξαμε σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον και πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Τέτοιες ήττες σου δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσεις. Όλοι μας δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Ήμασταν τυχεροί καθώς παίξαμε μπροστά σε ένα αξιολάτρευτο κοινό. Δεν πρέπει να επηρεαστεί η νοοτροπία μας. Τώρα πρέπει να κάνουμε reset και να εστιάσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να ανακάμψουμε και να υπερασπιστούμε τη θέση μας εκεί. Περιμένουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα τον Απρίλιο. Θέλουμε να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα. Έχουμε ανάγκη από παίκτες λόγω τραυματισμών». 

Για την τελευταία επίθεση της ΑΕΚ
 «Ήταν σχεδιασμένο να πάρει την μπάλα ο Λαρεντζάκης, να κερδίσει το φάουλ ή να επιτεθεί στη ρακέτα. Σαν εναλλακτικό πλάνο είχαμε δύο παίκτες να περιμένουν στο τρίποντο, να τους πασάρει ο Λαρεντζάκης». 

Για τη διαιτησία
 «Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία». 

Ο Ιταλίας τεχνικός αναφέρθηκε και στην απουσία του Ματσιούλις
«Θα μπορούσαμε να περάσουμε αν είχαμε τον Ματσιούλις. Έμεινε εκτός για 72 από τα 80 λεπτά. Τον χάσαμε πολύ νωρίς στο πρώτο παιχνίδι και μας χάλασε τα σχέδια. Σήμερα όμως ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτή την απουσία. Δεν μετανιώνω για τίποτα, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.