Ποτέ δεν ήταν πρώτος ήταν πάντα σταθερός

Ποιος είναι ο Ουίλ Τσέρι και τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό; Σε σχέση με τον Ουέμπερ είναι καλύτερος ή όχι; Για ποιο λόγο ενώ είχε καλές ευρωπαϊκές χρονιές δεν στέριωσε ούτε στην Ευρώπη και γιατί το όνειρο του ΝΒΑ έγινε πραγματικότητα μόνο με δεκαήμερα συμβόλαια;

Ο Ουίλ Τσέρι γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 8 Φεβρουαρίου του 1991 (28 ετών). Σαν παιδί του κολεγίου Μοντάνα αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην περιφέρειά του το 2013. Σαν μαθητής φοίτησε στο McClymonds στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, είχε 12 πόντους και 8 ριμπαόυντ, καθώς επίσης και 5 ασίστ. Έχει ύψος 1μ.85 αλλά πάντα είχε έφεση σε ριμπάουντ και άμυνα.

Στην Ευρώπη, όσες ομάδες τον επέλεξαν (Ζάλγκιρις, Άλμπα, Γκαζιάντεμπ και Τσεντεβίτα) τον πήραν αρχικά ως φθηνή λύση, στην πορεία ωστόσο, όπου κι αν έπαιξε κατάφερε να έχει μεγάλη επιρροή. Αν δεν είχε τόσο μεγάλη εμμονή να μην περάσουν τα χρόνια και δεν παίξει στο ΝΒΑ, ίσως να είχε κάνει καλύτερη καριέρα στην Ευρώπη.

Ο Τσέρι στην Τσεντεβίτα: 

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ως προπονητής του Μαϊάμι του έδωσε την δυνατότητα να παίξει στον «μαγικό κόσμο» το 2014. Ο ρόλος του ήταν συμπληρωματικός και το 10ήμερο συμβόλαιο που είχε κάνει ήταν περισσότερο για να βοηθάει στις προπονήσεις και την προετοιμασία των αγώνων.

Έχει παίξει αρκετά στην D League περιμένοντας την σειρά του και μια καλή ευκαιρία στο ΝΒΑ που πάντως ως τώρα δεν έχει έρθει. Τα νούμερά του στο κολέγιο (12,8 π. με 43% στα σουτ, 3,6 ριμπ. 3,4 ασίστ και 2,3 κλεψίματα) ήταν νούμερα για να μπει στο ΝΒΑ, όμως το 1μ. και 85 εκατοστά του αποτελέσαν για πολλές ομάδες (Πέλικανς, Κλίβελαντ και Τορόντο που ασχολήθηκαν μαζί του) ανασταλτικός παράγοντας.

Ο Ουίλ Τσέρι στην D League: 


Πρόκειται για ένα δαιμόνιο αμυντικό στην πίεση της μπάλας (ίσως και καλύτερο του Ουέμπερ σε αυτό το κομμάτι), αμυντικά όμως, αν κληθεί να μαρκάρει κοντά στο καλάθι από ψηλό γκαρντ και πάνω έχει πρόβλημα. Δεν είναι ο μετρ του αιφνιδιασμού και του transition όπως ο προκάτοχός του, όμως, είναι πολύ καλύτερος από τον Ουέμπερ στο σετ παιχνίδι και σε πικ εν ρολ καταστάσεις. Ξέρει να απειλήσει είτε με σουτ είτε με drive, ενώ σίγουρα βλέπει περισσότερες πάσες μετά από σκριν στη μπάλα από ότι ο Ουέμπερ.

Στην Τουρκία ο Τσέρι έπαιξε υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα αδερφού του νυν συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει εγγυηθεί και όσον αφορά το κομμάτι του χαρακτήρα. Είναι παίκτης της ομάδας, δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και στο παιχνίδι δεν φοβηθεί ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρει το τελευταίο σουτ ενός δύσκολου αγώνα.  

Συνέντευξή του ως παίκτης της Τσεντεβίτα: 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.