Tα ΗΑΕ στρέφονται στον Πατραϊκό Κόλπο

Αυτή ήταν η ενημέρωση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στα ΗΑΕ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στα ΗΑΕ.

Η  διοίκηση της Mubadala Development Company, του ομίλου που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Κυβέρνησης των Εμιράτων για τις δραστηριότητες εκτός Abu Dhabi, προτίθεται  να αναλύσει τα γεωφυσικά και οικονομοτεχνικά χαρακτηριστικά των τριών περιοχών του ελληνικού Open Door, προκειμένου να αποφασίσει μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλο εταίρο για τη συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό.

Μάλιστα  σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η Mubadala παράγει σήμερα 400.000 ισοδύναμα βαρέλια ανά ημέρα από τις αναπτυγμένες παραγωγικές γεωτρήσεις σε Αλγερία, Λιβύη, Μπαχρέιν, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Φιλιππίνες κ.ά.

Ενδιαφέρον για αξιολόγηση των τεχνικοοικονομικών παραμέτρων της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο πεδίο Ν. Καβάλας, επέδειξε εξάλλου ο κ. Carl Sheldon, Διευθύνων Σύμβουλος της εθνικής ενεργειακής εταιρείας TAQA, με τον οποίο συναντήθηκε ο υφυπουργός. Η εταιρία έχει ημερήσια παραγωγή υδρογονανθράκων 135 χιλιάδες ισοδύναμα βαρέλια πετρελαίου και βεβαιωμένα και δυνατά αποθέματα 580 εκατομμύρια ισοδύναμα βαρέλια, ενώ πρόσφατα έλαβε άδεια κατασκευής υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία.

Να σημειωθεί πως ο  κ. Μανιάτης συναντήθηκε στο Abu Dhabi με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ενεργειακού ομίλου Masdar, Dr. Sultan Al Jaber αρμόδιο για ενεργειακά θέματα.

Η εταιρία Masdar, που ανήκει στον όμιλο Mubadala, έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της πρότυπης πόλης Masdar city με μηδενικές εκπομπές CO2 και πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια. Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Masdar και είχε εκτεταμένη συνεργασία με τον Sultan Al Jaber για επενδύσεις του ομίλου σε ΑΠΕ

Πηγή: newsbomb.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.