Ιβ. Σαββίδης: «Αποδείχτηκε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει» (pics)

Ημέρα με πληθώρα δραστηριοτήτων για τον Ιβάν Σαββίδη – μία ακόμη – που ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Αρχείου Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών.
12/05/2019 • 22:14
Ο Ιβάν Σαββίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΑΠΘ
  • shares

Ημέρα με πληθώρα δραστηριοτήτων για τον Ιβάν Σαββίδη – μία ακόμη – που ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε στα εγακίνει του Αρχείου Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών. Πρόκειται για μια εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενήθηκε στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Πέραν των όσων άπτονταν της εκδήλωσης ο κ. Σαββίδης ρωτήθηκε για τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ με πλέον πρόσφατη την κατάκτηση του Κυπέλλου για τρίτη διαδοχική σεζόν, που σηματοδότησε και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας, σχολιάζοντας: «Χθες αποδείχτηκε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος τρία χρόνια ζητούσαμε το VAR και έδειξε την αποτελεσματικότητα. Eγώ βάζω στόχους και πετυχαίνω. Στόχος μας μέσω του ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Τελικός με χίλιους θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται θρόνο αυτοκράτορα, καθόμαστε δίπλα στο Θεό και συνεχίζουμε».

Σχετικά με την ίδρυση αυτού του νέου φορέα σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που κάναμε το επόμενο βήμα και η έδρα μετατρέπεται σε κέντρο! Ο Ποντιακός ελληνισμός είναι μοναδικό και τεράστιο τμήμα του ελληνισμού που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Συμφωνήσαμε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να τεκμηριώσουμε τι σημαίνει Ποντιακός ελληνισμός, ποιος ο ρόλος του και η καταστροφή του. Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Αλλιώς τέτοια γεγονότα όπως η καταστροφή στη Συρία θα επαναλαμβάνονται.

Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, θα θεωρεί τιμή να ξέρει προσφορά του ποντιακού ελληνισμού, στον παγκόσμιο πολιτισμό. Νομίζω θα πάω στην Παναγία Σουμελά. Ο δρόμος για την ιστορική πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνιέται».
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/06/2019 • 07:26

Προβάδισμα λογικής με γκολ για Αργεντινή, Κολομβία και Ελσίνκι

Η Ελσίνκι φαίνεται να έχει βρει κάποια καλά στοιχεία κι απόψε θα τα χρειαστεί με αντίπαλο μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Προβάδισμα νίκης έχουν η ΚΡ του Ρέϊκιαβικ και η Βάρμπεργκς. Ακόμα πιο δυνατά φαβορί η Κολομβία με την Αργεντινή