«Τις μετοχές εσείς, τη ΓΗΠΕΛ εγώ»

Εν λευκώ παραχωρεί τις μετοχές του(54,7%) στους παλαίμαχους αλλά και σε οποιονδήποτε μέτοχο του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Εν λευκώ παραχωρεί τις μετοχές του (54,7%) στους παλαίμαχους αλλά και σε οποιονδήποτε μέτοχο του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας των παλαιμάχων (Βασίλης Κωνσταντίνου, Νίκος Τζουνάκος, Γιάννης Βονόρτας, Αριστείδης Καμάρας και Γιώργος Κωνσταντίνου) με τον νομικό εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη,  κ.Γεωργόπουλο, ολοκληρώθηκε με τον δικηγόρο της πλευράς του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να διαβεβαιώνει ότι ο Τζίγκερ παραχωρεί τις μετοχές σε όποιον μέτοχο επιθυμεί να τις αποκτήσει ενώ αναλαμβάνει ο ίδιος τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, αφού επιθυμία του είναι να απεμπλακεί από τα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου.

Στο πλαίσιο της τρίωρης συνάντησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, παρουσίασε στην επιτροπή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τη συνολική της πρόταση για την άμεση μεταβίβαση των μετοχών, η οποία συνοψίζεται σε δύο βασικά σημεία:
 
1) Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η εταιρεία GREEN DREAM θα δώσουν ανέκκλητο πληρεξούσιο προς το Σωματείο Παλαιμάχων, το οποίο θα λήξει την 30/1/2013, με το οποίο θα εξουσιοδοτείται το Σωματείο Παλαιμάχων, να παρίσταται σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ (Τακτικές και Έκτακτες) να εκλέγει Διοίκηση και να ψηφίζει για κάθε θέμα, κατά την κρίση του. Το πληρεξούσιο αυτό, που δεν μπορεί να ανακληθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα αφορά στο σύνολο των μετοχών  Με άλλα λόγια οι παλαίμαχοι θα μπορούν να ασκήσουν ανεμπόδιστα διοίκηση και να ορίσουν νέο ΔΣ έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σκόπελος του πρωτοδικείου. Ο λόγος που ορίζεται η 30/1/2013 για τη δωρεά του συνόλου των μετοχών είναι να έχει λήξει η τρέχουσα οικονομική χρονιά. 
 
2) Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεσμεύεται να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει και προς υλοποίηση  την ανάληψης των υποχρεώσεων δέχεται να του μεταβιβασθεί το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι συμβολικού τιμήματος, ενός ευρώ.
 
Παράλληλα όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση των δύο πλευρών, οι παλαίμαχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν την πρόταση αυτή (δωρεά μετοχών και ανέκκλητο πληρεξούσιο) στους υπόλοιπους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι και βάση του συμφωνητικού μετόχων έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης. Εάν η πρόταση αυτή απορριφθεί από τους μετόχους, οι παλαίμαχοι θα θέσουν το ζήτημα στο Διοικητικό τους Συμβούλιο ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.  
 

Οι εξελίξεις λοιπόν είναι άμεσες με τους παλαίμαχους να διενεργούν έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής και να ξεκινούν επαφές με όλους τους μετόχους προκειμένου να βρουν τη διάδοχη κατάσταση για την ΠΑΕ και βέβαια τη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.