Δωρεάν είσοδος για δημοσιογράφους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και όσοι ασχολούνται με το πολιτιστικό ρεπορτάζ, δεν θα αποκλείονται από τη δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Αυτό επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ασπασία Λούβη, πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, μετά το θέμα που ανέκυψε με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους της χώρας, όπου αποκλείονταν οι δημοσιογράφοι. 

«Η επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής, στην οποία συμμετείχα, αποφάσισε ότι οι δημοσιογράφοι του πολιτιστικού μπαίνουν δωρεάν. Η παραδρομή ήταν ότι δεν γράφτηκε στο πρακτικό, ένα λάθος που έχει πάρει τον δρόμο της διόρθωσης» πληροφόρησε η κ. Λούβη, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση είναι η ελεύθερη πρόσβαση να μην αφορά όλους τους δημοσιογράφους, παρά μόνο του πολιτιστικού. «Είναι θέμα του υπουργού», ανέφερε. 

Σημειώνεται, ότι το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), που έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.