Χιμένεθ: «Ντόπινγκ και στους προπονητές γιατί κάποιοι δεν ξέρουν τι λένε» (video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι η ΑΕΚ στέφθηκε άξια πρωταθλήτρια, αφού ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που πρωταγωνιστούσε σε τριπλό «μέτωπο» μέχρι πριν λίγο καιρό. Την Ένωση θα υποστηρίζει κόντρα στη Μούρθια ο Ισπανός στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε ότι η ΑΕΚ στέφθηκε άξια πρωταθλήτρια, αφού ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που πρωταγωνιστούσε σε τριπλό «μέτωπο» μέχρι πριν λίγο καιρό. Την Ένωση θα υποστηρίζει κόντρα στη Μούρθια ο Ισπανός στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League.

Όσο για το αίτημα του ΠΑΟΚ για ντόπινγκ πέντε ποδοσφαιριστών στον τελικό του Κυπέλλου, άποψή του είναι ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλους τους παίκτες, αλλά και στους προπονητές γιατί μερικές φορές δεν ξέρουν τι λένε.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» στην κάμερα του Novasports:

Για τη δήλωσή του στη «Marca» ότι είναι ο ήρωας που έκανε άνω-κάτω τη Σούπερ Λιγκ:
«Είναι υπερβολικό, οι συμπατριώτες μου γράφουν κάποια πράγματα. Νομίζω ότι όλη την αξία για αυτή την προσπάθεια την έχουν οι ποδοσφαιριστές. Είναι αυτοί που έτρεξαν τόσα χιλιόμετρα, που έκαναν όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, έτσι ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς και να έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία σε τρεις διοργανώσεις».

Για το ματς-κλειδί της σεζόν:
«Όλα τα παιχνίδι για μένα είναι παιχνίδια-κλειδιά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, φυσιολογικό είναι για να μπορέσεις να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Βέβαια, εμείς σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια πήραμε πολύ καλά αποτελέσματα. Έχουμε κερδίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, με τον Ατρόμητο δεν τα καταφέραμε, με τον Παναθηναϊκό έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά είναι προφανές ότι για να μπορέσεις να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι και γι’ αυτό έχει αξία αυτό που καταφέραμε».

Για το πάρτι που θα στηθεί το Σάββατο στη Νέα Φιλαδέλφεια:
«Δε σκέφτομαι κάτι. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί εμείς συνεχίζουμε και έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις την επόμενη εβδομάδα. Φυσικά και θα το γιορτάσουμε, όπως πρέπει με τον κόσμο γιατί αξίζει και στον κόσμο. Αυτό, όμως, που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί η φετινή δουλειά, τα φετινά αποτελέσματ αήρθαν απέναντι σε πάρα πολλές αντιξοότητες, άλλες φαίνονταν, άλλες δε φαίνονταν. Και νομίζω ότι ήταν μία δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τις απουσίες της ΑΕΚ ενόψει Απόλλωνα και τελικού Κυπέλλου σε σχέση και με αυτές του ΠΑΟΚ:
«Δε με απασχολεί και ούτε μου αρέσει να βλέπω κάτι που δεν είναι χρήσιμο για εμένα. Αυτό που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ δε με ενδιαφέρει. Είναι αλήθεια ότι είχαμε πολλούς τραυματίες, αλλά είναι φυσιολογικό επειδή παίξαμε στο πρωτάθλημα εναντίον μεγάλων ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, συμμετείχαμε σε τρεις διοργανώσεις μέχρι και πριν λίγο καιρό. Οι αντίπαλοι μας ξεκίνησαν σε τρεις διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός διήρκησε λίγο παραπάνω, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην πρώτη φάση και μπόρεσαν να προετοιμάζονται για ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα. Δεν είχαν παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και μπορούσαν να είναι πιο ξεκούραστοι. Εμείς είμαστε πολύ περήφανοι γιατί φτάσαμε μακρυά και στις 3 διοργανώσεις έχοντας ελλείψεις, σχεδόν ολοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής και μπορουμε να πούμε ότι βρισκομαστε στον τελικό Κυπέλλου και ότι ειμαστε πρωταθλητές».

Για την απάντηση της ΑΕΚ στο αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ περισσότερων ποδοσφαιριστών:
«Εμείς την έχουμε δώσει κερδίζοντας το πρωτάθλημα. Αυτό που θα ήθελα τώρα είναι η Ομοσπονδία να κάνει ντόπινγκ κοντρόλ σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ακόμη και στους προπονητές γιατί ίσως μερικές φορές ακούγονται πολλές ανοησίες γιατί έχεις πάρει κάτι και δεν αισθάνεσαι καλά.
Γιατί το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και είναι κάτι που μας μαθαίνουν από μικρά παιδιά, το πρώτο που μας μαθαίνουν αν και είναι εκνευριστικό, είναι το να ξέρεις να χάνεις. Οπότε όταν είναι μία ομάδα καλύτερη από εσένα, με μεγαλύτερη κανονικότητα και κάνει τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο καλύτερα από εσένα, τότε είναι δίκαιη πρωταθλήτρια και μπορείς να πεις “κέρδισες”. Εμείς πέρυσι χάσαμε ένα Κύπελλο με τον τρόπο που το χάσαμε, γυρίσαμε στο σπίτι και είπαμε “χάσαμε”. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να κερδίσεις και μπορεί να χάσεις. Και στο μεγαλείο του ποδοσφαίρου μιας και είμαστε στη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, το ποδόσφαιρο είναι “καθαριότητα” και η ΑΕΚ είναι καθαρή».

Για το αν βλέπει μπάσκετ:
«Ναι, μου αρέσουν και προσπαθώ να παρακολουθώ όλα τα αθλήματα. Ένας αθλητής δεν είναι αθλητής μόνο στο άθλημα που ασκέι, αλλά του αρέσει γενικότερα ο αθλητισμός. Μπορεί να μην καταλαβαίνω όλα τα αθλήματα και τους κανονισμούς, αλλά παθιάζομαι με το μπάσκετ».

Για τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τη Μούρθια στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League:
«Η ΑΕΚ είναι η ομάδα μου. Εγώ είμαι επαγγελματίας και η ομάδα του μπάσκετ είναι μέρος της οικογένειας της ΑΕΚ, οπότε είμαι με την ΑΕΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.