Παπανικολάου: «Από την ίδια αφετηρία»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε πως οι δυο «αιώνιοι» αντίπαλοι ξεκινούν με τις ίδιες πιθανότητες, για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος, τους τελικούς της Basket League.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε πως οι δυο «αιώνιοι» αντίπαλοι ξεκινούν με τις ίδιες πιθανότητες, για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος, τους τελικούς της Basket League. Ο παλαίμαχος παίκτης των δυο ομάδων αναφέρθηκε σε παλιότερες αναμετρήσεις των δυο ομάδων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Παπανικολάου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε: 

Για το πώς εξηγεί το 73-38 στον τελευταίο τελικό του 1996: «Κι άλλες φορές έχουμε δει ομάδα που κατακτάει το Ευρωπαϊκό να χάνει τον τίτλο. Εγώ όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, το 2002, το είχε πάρει ο Παναθηναϊκός στη Μπολόνια και μετά τον κερδίσαμε. Είναι πάντα η τελευταία εντύπωση το Πρωτάθλημα και οι ομάδες δίνουν μεγάλο βάρος σε αυτό. Κάπως μια ομάδα χαλαρώνει και το εκμεταλλεύεται η άλλη. Ο αθλητισμός έχει περίεργη ψυχολογία. Η διαχείριση της χαράς και της λύπης είναι περίεργο κομμάτι. Είχε φύγει τότε ο Ντομινίκ και είχε κάποια θέματα ο Παναθηναϊκός. Παρόλα αυτά είχε πάει 3-2 η σειρά». 

Για το ότι ξεκινούν οι τελικοί, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να μην έχουν κερδίσει φέτος κάποιο τίτλο: «Καταρχάς, θα πρέπει να τα συγκρίνουμε όλα με βάση την κατάσταση στη χώρα. Δε μένει τίποτα ανεπηρέαστο από την κρίση, παρόλα αυτά μένουν και οι δυο σε υψηλό επίπεδο, χάρη στις δυο οικογένειες. Έχουν και οι δυο υψηλό κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη όλη τη χρονιά, αποκλείστηκε μεν από τη Ρεάλ, αλλά ο αντίπαλος του έμεινε εκτός από τη Ζαλγκίρις. Ο Ολυμπιακός είχε διακυμάνσεις στη απόδοσή του, δέχθηκε συντριβές, έχασε και το Κύπελλο νωρίτερα. Φάνηκε και στους αγώνες των πλέι οφ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά από αποτυχία να παίξεις εύκολα ματς, με μια μικρή ομάδα». 

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Ξεκινάνε όλα από το μηδέν. Παρότι ο κόσμος έχει φαβορί τον Παναθηναϊκό, είναι ειδικών συνθηκών ματς όταν παίζουν αυτές οι φανέλες. Έχουμε δει να κερδίζει ο ένας αντίπαλος τον άλλο εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν μπορούμε να πούμε για φαβορί. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με κορμό και ας είναι με την πλάτη στον τοίχο, θα παίξει με το… μαχαίρι στα δόντια. Καμία φορά το φαβορί γεμίζει με άγχος». 

Για τον Σπανούλη που προέρχεται από τραυματισμό και αν θα προλάβει να ανακάμψει: «Όποιος τον έχει ζήσει ξέρει ότι είναι… μηχανή. Έφτασε τόσο ψηλά γιατί ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Είναι κομβικός για τον Ολυμπιακό, ο αναμορφωτής του, από όταν πήγε εκεί έφερε κλίμα νικητή στην ομάδα του. Παραμένει μεγάλος παίκτης παρότι πέρασαν τα χρόνια. Προσέχει το σώμα του, είναι φοβερή η συνέπεια που έχει. Είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς του Ολυμπιακού». 

Για τον Ρίβερς που δεν είναι καλά αυτό τον καιρό: «Ισχύει πολλές φορές αυτό, είναι λίγο περίεργο το άθλημα και δεν μπορείς να υποτιμήσεις κάποιον. Ο Ρίβερς έχει ψυχολογία όποτε παίζει με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν το ξέρουμε, μπορεί ο προπονητής να τον έχει προετοιμάσει κατάλληλα. Σίγουρα και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να αποδιοργανώσουν ο μεν Ολυμπιακός τον Νικ (σ.σ. Καλάθη) ο δε Παναθηναϊκός τον Σπανούλη, γιατί είναι και οι δυο κομβικοί παίκτες για τις ομάδες τους». 

Για το πρώτο ματς των τελικών του ΝΒΑ: «Από την μια έχουμε με βάση την πραγματικότητα τέσσερις All star παίκτες από την άλλη έναν… Είναι βέβαια κάποιοι παίκτες στο Κλίβελαντ που μπορεί να κάνουν πολλά μικρά πράγματα καλά, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να φτάσεις με ένα παίκτη μόνο τέσσερις φορές συνεχόμενα σε τελικό. Σίγουρα χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν ξέρω αν θα υπάρχει ξανά τέτοια δυνατότητα να φτάσουν τόσο κοντά. Είχαμε από την εποχή του Τζόρνταν να θαυμάσουμε έναν τέτοιο παίκτη, όλοι τον χαζεύουμε».  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.