Παππάς: “Και με το παραπάνω…”

Ο Πέτρος Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε σε πολιτική εφημερίδα δήλωσε πως έχει πληρώσει και με το παραπάνω την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ.

Ο Πέτρος Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε σε πολιτική εφημερίδα δήλωσε πως έχει πληρώσει και με το παραπάνω την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ μίλησε για την αποχώρησή του από την ΠΑΕ, τη Morgan Stanley, τον Μελισσανίδη και τον Ξενιάδη. Είπε στα ΝΕΑ για:

-Τα χρήματα που έβαλε στην ΠΑΕ:
«Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι πληρωμένοι για την περίοδο 2010/11. Εγώ δεν έχω οικονομική υποχρέωση για την παρούσα χρήση, 2011/12, εφόσον έχω πάψει να είμαι μέτοχος από το τέλος της προηγούμενης περιόδου. Δεν απείχα ποτέ από τις οικονομικές μου υποχρεώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ανακριβώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω την ομάδα και το Νίκο Νοτιά όταν όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι αποχώρησαν ή αδρανοποιήθηκαν. Αλλιώς η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα αφανιζόταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Πλήρωσα περίπου 3,8 εκατ. ευρώ μεταξύ 2004-2009 και άλλα 13 εκατ. ευρώ μεταξύ Ιανουαρίου 2010 και Ιουνίου 2011, καλύπτοντας μεταξύ άλλων χρέη των δύο προηγούμενων διοικήσεων εξ ημισείας με τον κ. Νοτιά. Αποχωρώντας τελειωτικά τον Ιούνιο του 2011 άφησα την ΑΕΚ με 15-20% μικρότερο έλλειμμα από εκείνο που υφίστατο όταν αποχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης τον Οκτώβριο του 2008 και ο Νίκος Θανόπουλος τον Ιανουάριο του 2010. Για να σταματήσει το παραμύθι, προτείνω να βάλουν ορκωτοί λογιστές ανά έτος ποιοι ήταν οι μέτοχοι κατά μέσο όρο ποσοστού, να βγάλουν τι χρήματα χρωστά ο κάθε μέτοχος και ο καθένας να πληρώσει αυτό που του αναλογεί».

-Το δάνειο από τη Morgan Stanley:
«Από την εμπειρία μου και μόνο, πιστεύω πως η Morgan Stanley έχει ήδη εξαλείψει το δάνειο από τα βιβλία της, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική ευνομούμενων τραπεζών για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Ο Νίκος Θανόπουλος, από ό,τι ακούω, είναι επικεφαλής της τράπεζας για τα ελληνικά θέματα και πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να το πετύχει αυτό, όταν το θελήσει. Στο τέλος της χρήσης του 2011, ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πει ότι η μαύρη τρύπα της ομάδας είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Αν αυτό ισχύει ακόμη κι αφαιρεθούν τα 7 εκατ. ευρώ της Morgan Stanley, φτάνουμε στα 23 εκατ. ευρώ που θα είναι κατ’ ελάχιστο λιγότερα από το παθητικό του 2004 μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44 (ξεκίνησε με 23,5 εκατ. ευρώ). Για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, αν δεν επιτρέπονται εφόσον οι μετοχές έχουν ενεχυριαστεί, δεν είμαι δικηγόρος για να γνωρίζω, αλλά αν ισχύει, κάτι που θα μου φαινόταν παράξενο, θα πρέπει να πάρει πίσω τις μετοχές του ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Γκίκας Γκούμας κ.α. κι εγώ θα γύριζα σε ποσοστό κάτω από το 10%. Οπότε, έχοντας πληρώσει αυτά που ανέφερα, θα ήμουν πολλάκις υπερκαλυμμένος».

-Τους λόγους που αποχώρησε από την ΠΑΕ ΑΕΚ:
«Έφυγα γιατί κουράστηκα να πληρώνω και κάποιοι να με βρίζουν, γιατί ο χώρος είναι βρώμικος για μένα, γιατί έχω υποχρεώσεις προς την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου και τα χρήματα τελειώνουν, γιατί παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας δεν εμφανίστηκε κανείς οικονομικά εύρωστος ΑΕΚτζής διατεθειμένος να βοηθήσει. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής, η ΑΕΚ θα πρέπει κάποτε να ανήκει στον κόσμο της. Άλλωστε μπαίνει σύντομα σε ισχύ το financial fair play και τότε οι ομάδες θα στηρίζονται οικονομικά κυρίως στα εισιτήρια, στις πωλήσεις παικτών και σ τα διαφημιστικά έσοδα».

-Την υπόθεση Ξενιάδη:
«Ουδέποτε παρενέβην στη διοίκηση για το θέμα Ξενιάδη. Ούτε γνωρίζω τίποτα για τον εν λόγω άνθρωπο, ούτε προτίθεμαι να μάθω. Γενικότερα, ουδέποτε από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας ο Σταύρος Αδαμίδης και μέχρι σήμερα παρενέβην στις αποφάσεις της διοίκησης».

-Τις προ τετραετίας επαφές με τον Μελισσανίδη:
«Εγώ και άλλοι δύο μέτοχοι από τους επτά ήμασταν υπέρ της έλευσης Μελισσανίδη. Αν θυμάμαι καλά τα ποσά, είχε προτείνει να βάλει 70 εκατ. ευρώ για να πάρει το 39% της ΑΕΚ και να βάλουμε εμείς οι υπόλοιποι άλλα τόσα. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, κυρίως αρνητικές. Εγώ είχα προτείνει στους συμμετόχους, αν η συμφωνία προχωρούσε, να δώσουμε το 90% της ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα, να πάρουμε πίσω τα περίπου 35 εκατ. ευρώ που είχαμε βάλει όλοι μαζί μέχρι τότε και τα υπόλοιπα 35 εκατ. ευρώ να τα βάζαμε σε έναν λογαριασμό της ΑΕΚ, από τα οποία να αναλαμβάναμε τα έξοδα των ερασιτεχνικών τμημάτων και του μπάσκετ. Και αν μελλοντικά υπήρχε ανάγκη, να χρηματοδοτούσε αυτό το ταμείο και την ποδοσφαιρική ομάδα. Τελικά δεν προχώρησε η ιστορία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.