Το έφερε Τούμπα και κέρδισε (vid)

Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τη νίκη με 2-1. Οι Κρητικοί ίσως να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς και καλή μπάλα έπαιξαν και φάσεις δημιούργησαν μπροστά από την εστία του «δικεφάλου».

Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τη νίκη με 2-1. Οι Κρητικοί ήταν πολύ καλοί στο ματς της Τούμπας και ίσως να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς και καλή μπάλα έπαιξαν και πολλές φάσεις δημιούργησαν μπροστά από την εστία του «δικεφάλου».
Ο Κουτσιανικούλης έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη με γκολ στο 32′ για να κάνει την ανατροπή ο ΠΑΟΚ με τα γκολ του Σαλπιγγίδη στο 55′ και του Λίνο στο 80′




Αρχικά πλάνα
Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με το  Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Έτο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Λίνο στο αριστερό και τον Τσιρίλο με τον Μπαλάφα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή δίπλα από τον Γκαρσία σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν ο Λάζαρ στο δεξί άκρο ο Σαλπιγγίδης, στο αριστερό ο Ρομπέρ,  και ο Φωτάκης πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη σε σύστημα 4-2-3-1


Για τον Εργοτέλη ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια, το Βίσιο στο αριστερά άκρο της άμυνας τον Γιαλούση στο δεξί και τους Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Κυριακίδης σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ολίσε και τον Μπέτο μπροστά του, τον Κουτσιανικούλη στο δεξί άκρο το Λεάλ στο αριστερό και στην κορυφή της επιθετικής γραμμής ο Κατσικοκέρης, σε σχήμα 4-3-3.


Τούς πάγωσε ο Κουτσιανικούλης
Παρά τις πολλές και σημαντικές του απουσίες ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αρκετά δραστήριος με το Σαλπιγγίδη να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 2ο λεπτό.
Ο Εργοτέλης όμως από την πλευρά του έδειξε από το ξεκίνημα ότι πήγε στην Τούμπα με σκοπό να παίξει το ποδόσφαιρο του και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι Κρητικοί ήταν αρκετά δραστήριοι και πολύ επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις τους με τους Λεάλ, Κουτσιανικούλη και Κατσικοκέρη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην «βαριά» αμυντική γραμμή του «δικέφαλου».
Στο 21′ ο Εργοτέλης απείλησε με το Λεάλ να κάνει τη σέντρα, τον  Κατσικοκέρης να πιάνει την κεφαλιά και να μπλοκάρει ο Γλύκος.
Στο 26ο λεπτό ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε το γύρισμα του Έτο, ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 32ο λεπτό ο Εργοτέλης που είχε προειδοποιήσει πολλές φορές τον ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κουτσιανικούλη.
Ο Γιαλούσης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μπαλάφας έσκυψε αφήνοντας την μπάλα χωρίς να έχει δει ότι πίσω του βρισκόταν ο Κουτσιανικούλης ο οποίος πήρε την μπάλα πέρασε και το Γλύκο  με λόμπα και στη συνέχεια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ.
Ο ΠΑΟΚ αν και αιφνιδιάστηκε από το γκολ του Κουτσιανικούλη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με το σουτ του Φωτάκη στο 34′ να διώχνει ο Πίρσον όπως και στο 41′ στο μακρινό σουτ του Μπαλάφα.


Ανατροπή με …πέναλτι
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε με πολύ απειλητικές διαθέσεις ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ.
Στο 48ο λεπτό μάλιστα έφτασε πολύ κοντά όταν ο Λεάλ πέρασε τον Μπαλάφα, είδε τον Γλύκο εκτός θέσης και έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ
Στη συνέχεια βέβαια η εικόνα άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει απεγνωσμένα για την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που ήρθε στο 55ο λεπτό με το γκολ του Σαλπιγγίδη.
Ο Ρομπέρ μπήκε από αριστερά γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο διεθνή επιθετικός  με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.
Μετά την ισοφάριση ο Εργοτέλης ανέβασε εκ νέου την απόδοση του και σε συνδυασμό με την είσοδο του Φραγκουλάκη απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ χάνοντας μάλιστα δυο πολύ σημαντικές ευκαιρίες.
Η πρώτη με το Λεάλ στο 70′ όπου μέσα από την περιοχή και μόνος του απέναντι από το Γλύκο έστειλε την μπάλα άουτ και η δεύτερη στο 75′ με φάουλ του Φραγκουλάκη που έδιωξε με δυσκολία στη γωνία του ο Γλύκος.
Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο τέταρτο του ματς ανέβασε στροφές ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ένα γκολ που ήρθε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 80′.
Ο Σαλπιγγίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κυριακίδη που προσπάθησε να καλυφθεί και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Λίνο νίκησε τον Πίρσον ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό και δίνοντας στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα με 2-1.
Ο Εργοτέλης ο οποίος διαμαρτύρεται για φάουλ στη φάση που προηγήθηκε του πέναλτι του ΠΑΟΚ, βγήκε μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση όμως στη μόνη φάση που απείλησε την εστία του Γλύκου, ο Μπούντιμιρ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που μπλόκαρε την μπάλα.
Το σκορ δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη νίκη που τον ανέβασε ξανά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.




Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 17η
Αγώνας: ΠΑΟΚ-Εργοτέλης
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής:Θάνος
Βοηθοί:Τάτσης,Κουρομπύλια


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63′ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ (75′ Σταφυλίδης).

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85′ Χαντί), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (67′ Φραγκουλάκης), Λεάλ (76′ Μπούντιμιρ), Κατσικοκέρης.

Δείτε τι δήλωσε ο Σαρρής του Εργοτέλη, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.