Παγανιάς: «Θα κάνει μεγάλη καριέρα ο Βλαχοδήμος»

Ο Κώστας Παγανιάς εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα κάνει σπουδαία καριέρα, στη Μπενφίκα.

Ο Κώστας Παγανιάς εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα κάνει σπουδαία καριέρα, στη Μπενφίκα. Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε επίσης στην εθνική Ταϊβάν στην οποία εργάζεται πλέον, καθώς επίσης και στη ζωή του εκεί. Ο Παγανιάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε: 

Για το τι τον οδήγησε να πάει εκεί: «Ήμουν στον Παναθηναϊκό για ένα χρόνο ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνό μου. Μου έγινε μια πρόταση από την ομοσπονδία της Ταϊβάν. Είπα να δοκιμάσω, να δω πως είναι να δουλεύεις σε εθνική ομάδα, μέχρι τώρα δούλευα μόνο σε συλλόγους και είπα να δοκιμάσω. Το άγνωστο δε με προβλημάτισε, εγώ πάντα ρισκάρω στη ζωή μου. Άμα δε ρισκάρεις δε θα κερδίσεις». 

Για το επίπεδο της εθνικής Ταϊβάν: «Δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο με της Ελλάδας, είναι πιο μικρό. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι πιο μικρός, οι παίκτες είναι 20-22 ετών, αλλά προσπαθούν να το ανεβάσουν για αυτό και φέρνουν ευρωπαίους προπονητές». 

Για το αν εργάζονται άλλοι Έλληνες εκεί: «Στην ομοσπονδία όχι, αλλά υπάρχουν Έλληνες εδώ, όπως επίσης και ελληνικά εστιατόρια». 

Για το πώς περνάει τη μέρα του: «Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με ότι έκανα, δεν έχουμε προπονήσεις κάθε ήμερα, μόνο όταν έχουμε υποχρεώσεις με την εθνική. Ξυπνάω, πάω γυμναστήριο, γυρνάω, μετά πάω στα γραφεία της ομοσπονδίας για τέσσερις ώρες, είναι υποχρεωτικό. Μετά πάω στην προπόνηση του τερματοφύλακα που είναι βασικός, είναι η ομάδα του στην ίδια πόλη και μπορώ να τη βλέπω. Μέσα στη μέρα θα πάω σε μαγαζιά και πολυκαταστήματα που υπάρχουν. Αν θέλει κάποιος πάντως, πιστεύω ότι μπορεί να προσαρμοστεί παντού». 

Για τη σχέση των ανθρώπων εκεί με το ποδόσφαιρο: «Το μπέιζμπολ είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα. Το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα. Για αυτό προσπάθεια να το αλλάξει η ομοσπονδία. Θα πάμε σε πολλά τουρνουά θέλει να γίνει στον κόσμο της Ταϊβάν γνωστό το ποδόσφαιρο και να αναπτυχθεί». 

Για την εξέλιξη του Βλαχοδήμου και το πώς τον δούλεψε: «Καταρχήν εγώ με τον Οδυσσέα ανέπτυξα μια σχέση… αδερφική. Αν ήμουν λίγο μεγαλύτερος, θα τον έβλεπα σαν παιδί μου! Αυτή η σχέση μας βοήθησε και τους δυο, ήξερε την εμπιστοσύνη που του είχα. Ήταν… τυφλή. Δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες και στο γήπεδο και στο γυμναστήριο, είχαμε μια επαφή… 24ωρη. Ο Οδυσσέας είναι στρατιώτης. Αν του πεις κάτσε στο δοκάρι, θα κάτσει… Ότι του πεις, θα το κάνει. Ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο, είναι πειθαρχημένος και δε θα κάνει τρέλες για να φανεί αυτός». 

Για το αν έγινε σε σωστό τάιμινιγκ η μεταγραφή του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα: «Εγώ πιστεύω ότι είναι έτοιμος και του εύχομαι από την καρδιά μου να πετύχει. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα έχει εξέλιξη ανάλογη με του Έντερσον Μοράες. Θα πάει σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ. Αν είχε παίξει πιο νωρίς θα ήταν σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο. Τα δυο χρόνια στον Παναθηναϊκό ανέβηκε πάρα πολύ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.