“Καθάρισε” από νωρίς η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα πήρε το μάθημά της από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και φρόντισε να μην υποτιμήσει την Δόξα Δράμας, αλλά να την αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Γκράθια, να φτάσει εύκολα στη νίκη με 2-0 και να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Η Κέρκυρα πήρε το μάθημά της από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και φρόντισε να μην υποτιμήσει την Δόξα Δράμας, αλλά να την αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Γκράθια, να φτάσει εύκολα στη νίκη με 2-0 και να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά, οι μαυραετοί, μάλλον θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, καθώς δεν θύμισαν σε τίποτα το συγκρότημα που κατάφερε να πάρει βαθμούς από την Ενωση και τους “ερυθρόλευκους” και η ήττα τους ήρθε φυσιολογικά.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες των γηπεδούχων φρόντισαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να δείξουν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να φτάσουν στο σκορ πρόκρισης και να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς την αναμέτρηση. Στο ξεκίνημα οι κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών είχαν περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα και η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι άργησε να πάρει ρυθμό.

Μετά το πρώτο 20λεπτο όμως, οι παίκτες του Γκράθια άλλαξαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν και το παιχνίδι μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά. Αρχικά στο 24′ ο Γκουστάβο με φάουλ-φωτοβολίδα, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Δόξας και στο 28′ ο Τσίγκας μόνος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση για την ομάδα του.

Ολη η αναμέτρηση από πλευράς Δόξας, συμπηκνώθηκε στην φάση του 26′ όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Αραβίδης από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Αν σε εκείνο το σημείο, ο Ελληνας επιθετικός κατάφερνε να ισοφαρίσει, ίσως και το παιχνίδι να ήταν εντελώς διαφορετικό για την ομάδα του. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να χαθεί και η πρόκριση.

Στην επανάληψη το θέαμα απλά απουσίαζε από το χορτάρι του ΕΑΚ Κέρκυρας, καθώς οι γηπεδούχοι έχοντας το σκορ ασφαλείας προσπάθησαν απλά να το διατηρήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα, απλά συμβιβάζονταν με την ιδέα του αποκλεισμού από το κύπελλο και έκαναν με την σειρά τους συντήρηση δυνάμεων, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: 16
Αγώνας: Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής:

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Σακελλάρίου, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Ηλιάδης, Καλατζής, Αγρίτης, Τσίγκας Μάρτιν

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Μπριλάκης Τριποτσέρης, Λεάντρο, Λίμα, Βέρτζος, Κουμπρόγλου, Σικαλιάς, Σοϊλέδης, Βάντερσον, Αραβίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.