Στο τραπέζι της αστυνομίας η εκκένωση της Ειδομένης


Με εντατικούς ρυθμούς στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζουν την ομαλή μετεγκατάσταση των 14.000 μεταναστών που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Τα πρώτο μεγάλο «αγκάθι» είναι ότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμες οι δομές για τη φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου όγκου ανθρώπων και το δεύτερο ότι χιλιάδες μετανάστες είναι παραπληροφορημένοι και δεν αποδέχονται τη μεταφορά τους.

Και οι δύο σκόπελοι εκτιμάται ότι πολύ άμεσα θα ξεπεραστούν, καθώς η Αστυνομία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πρόσφυγες για να τους πείσει για την αναγκαία μετακίνησή τους, ενώ παράλληλα γίνονται καθημερινά εργασίες σε 15 νέα κέντρα φιλοξενίας για να είναι έτοιμα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Η μετεγκατάσταση σε χώρους υποδοχής κρίνεται απαραίτητη -όπως περιγράφουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας- για πέντε τουλάχιστον βασικούς λόγους:

1. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης σοβαρών ασθενειών.

2. Οι μετανάστες λόγω και της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης από τη βροχή ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε αντίθεση με τη διαβίωσή τους σε χώρους υποδοχής.

3. Στα κέντρα φιλοξενίας δεν θα μπορούν να τους εκμεταλλεύονται κυκλώματα, όπως έγινε πρόσφατα με το φυλλάδιο.

4. Δίνεται παγκοσμίως η εικόνα ότι η Ελλάδα δεν ελέγχει την κατάσταση και έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, παρότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες μετά τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας.

5. Στα κέντρα υπάρχουν μόνο καταγεγραμμένοι μετανάστες για τους οποίους δρομολογούνται οι νόμιμες διαδικασίες για τη μετεγκατάστασή τους ανάλογα με την κάθε περίσταση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η αστυνομική παρουσία έχει ήδη αυξηθεί στην περιοχή και είναι θέμα λίγων εβδομάδων η μαζική μεταφορά προσφύγων με πούλμαν, ενώ ήδη έχουν γίνει οι επαφές για τη ναύλωση των πλοίων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.