Πέντε χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Η δίκη, το βίντεο και τα… «ούγκανα»

Πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνη τη νύχτα, τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 που έπεσε νεκρός ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας (Killah P) από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Πέντε χρόνια και μια ιστορική δίκη σε εξέλιξη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Κυρίαρχη η φιγούρα της Μάγδας Φύσσα, της μάνας που γενναία επιμένει πως το θέμα είναι η...

Πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνη τη νύχτα, τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 που έπεσε νεκρός ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας (Killah P) από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Πέντε χρόνια και μια ιστορική δίκη σε εξέλιξη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Κυρίαρχη η φιγούρα της Μάγδας Φύσσα, της μάνας που γενναία επιμένει πως το θέμα είναι η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση κι όχι μόνο η δικαίωση της μνήμης του παιδιού της. Νέα στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν πως υπήρχαν αστυνομικοί  που αδράνησαν εκείνο το βράδυ αν και αργότερα διεκδίκησαν και πήραν εύφημο μνεία για τη σύλληψη του Ρουπακιά. Επιχειρήματα των βουλευτών της ΧΑ που πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι μετά την προβολή των βίντεο των κλειστών οργανώσεων της ΧΑ και το ερώτημα που επανέρχεται στον δημόσιο λόγο «Μα γιατί αργεί τόσο η δίκη;».

Η πρώτη ερώτηση όμως που απευθύναμε στη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα Χρύσα Παπαδοπούλου, είναι πως ερμηνεύει την πρόσφατη επίθεση στον 28χρονο Βαγγέλη, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που κατευθυνόταν στη συναυλία για τη μνήμη του Π. Φύσσα.

«Αυτή ακριβώς είναι η αντίφαση της Χρυσής Αυγής. Από τη μία δεν βλέπουμε πια εικόνες ταγμάτων εφόδου καθημερινά στους δρόμους . Από την άλλη δεν μπορεί να απέχει η ΧΑ από τη βία γιατί αυτό θα σημάνει αποσυσπείρωση στο εσωτερικό. Προσπαθούν να κρατήσουν τα στελέχη κλείνοντάς τους το μάτι. Είμαστε εδώ, δεν έχουμε αλλάξει απλά υπάρχει το δικαστήριο  και κρατάμε χαμηλούς τόνους. Η βία είναι δομικό  στοιχείο της οργάνωσης. Δεν γίνεται να απαλειφθεί εντελώς.» εξηγεί στο Τvxs.gr η Χρ. Παπαδοπούλου.

Το βίντεο

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.