Επετειακή θα είναι η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Peter Jackson, “They Shall Not Grow Old”

O A' Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τα μάτια των στρατιωτών.O Peter Jackson, σκηνοθέτης των τριλογιών...

O A’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τα μάτια των στρατιωτών.

O Peter Jackson, σκηνοθέτης των τριλογιών “Lord of the Rings” και “Hobbit”, συνεργάστηκε με την Warner Bros. για να φέρει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον τίτλο “They Shall Not Grow Old”.

Σύμφωνα με το Variety, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μέσω του BBC στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 11 Νοεμβρίου, στην επέτειο της Ημέρας Ανακωχής, την ημέρα που τα δύο στρατόπεδα συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθέσεις. Στις ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ θα κάνει την εμφάνισή του σε συγκεκριμένους κινηματογράφους στις 17 και 27 Δεκεμβρίου.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από πλάνα τα οποία δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη ταινία ή ντοκιμαντέρ στο παρελθόν. Ο Jackson είχε πρόσβαση στα αρχεία του BBC και είχε στη διάθεσή του πάνω από 600 ώρες υλικού. Ο σκηνοθέτης γύρισε μια ειδική εισαγωγή για το ντοκιμαντέρ, όπου λέει την άποψη του και το πόσο σημαντικό ήταν το project για τον ίδιο. Επίσης, όλα τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν χρωματίστηκαν για να γίνει πιο ζωντανή και αληθοφανής η εμπειρία.

Σε συνέντευξή του με το History Extra podcast, ο Jackson είπε “Η έλλειψη οίκτου για τους εαυτούς τους με εξέπληξε. Τους κοιτάμε και λυπόμαστε γι’ αυτούς. Πιστεύουμε ότι τους στείλαμε στον πόλεμο άδικα. Αλλά αυτοί δεν αισθάνονταν έτσι καθόλου. Θα μάθετε πολλά για τον πόλεμο από τη δική τους οπτική γωνία”, συνέχισε. “Και θα μάθετε πως ένιωθαν οι στρατιώτες και θα εκπλαγείτε”.

Ο Jeff Goldstein, Πρόεδρος Διανομής για την Warner Bros. είπε, “Με την 100η επέτειο της Ημέρας Ανακωχής, δεν μπορώ να φανταστώ καταλληλότερη ημερομηνία για να τιμήσουμε το θάρρος των στρατιωτών που πολέμησαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν ‘Ο Πόλεμος που Τελείωσε Όλους τους Πολέμους’ και πολλοί στρατιώτες έκαναν την υπέρτατη θυσία. Ο Peter ζωντάνεψε την ιστορία και είμαστε χαρούμενοι που θα τον βοηθήσουμε να την παρουσιάσει στο κοινό”.

Μπορείτε να δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ παρακάτω:

Μην ξεχάσετε να μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.