TVXS Σινεμά: Οι πέντε νέες ταινίες της εβδομάδας

Η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα, μας υποδέχεται με πέντε καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν, το «Κορίτσι» του Λούκας Ντοντ, από το Βέλγιο και οι «Κληρονόμοι» του Μαρσέλο Μαρτινέσι, από την Παραγουάη, που αποτελούν αντίστοιχα και τις προτάσεις των χωρών τους για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ. Ωστόσο τις εντυπώσεις κλέβουν τα «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ...

Η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα, μας υποδέχεται με πέντε καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν, το «Κορίτσι» του Λούκας Ντοντ, από το Βέλγιο και οι «Κληρονόμοι» του Μαρσέλο Μαρτινέσι, από την Παραγουάη, που αποτελούν αντίστοιχα και τις προτάσεις των χωρών τους για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ωστόσο τις εντυπώσεις κλέβουν τα «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» του Ντέιβιντ Γιέιτς, που μας ταξιδεύει στο Wizarding World της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η «Μαίρη Σέλλεϋ» της Χάιφα Αλ-Μανσούρ, με την Ελ Φάνινγκ να ενσαρκώνει τη Μαίρη Σέλλεϋ, συγγραφέα του θρυλικού «Φρανκενστάιν». Στις αίθουσες επίσης προβάλλεται και η ελληνική ταινία, «Αιγαίο SOS» του Πιέρρο Ανδρακάκου. Αναλυτικά:

«Μαίρη Σέλλεϋ» (Mary Shelley – 2017) της Χάιφα Αλ-Μανσούρ (Ηνωμένο, Βασίλειο, Λουξεμβούργο, Η.Π.Α.)

200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους. Ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.