Η υπομονή ανταμείβεται

Ένας από τους πολλούς παίκτες που έχουν επωφεληθεί από την παρουσία του Ελβετού στον πάγκο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι και ο Νταν Αξέλ Ζαγκαντού...

Ένας από τους λόγους που ο Lucien Favre ήταν από το καλοκαίρι του 2017 στην κορυφή της λίστας με τους υποψήφιους προπονητές της Borussia ήταν και η ικανότητά του να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να αναδεικνύει το ταλέντο τους. Αυτό φαίνεται και με το παραπάνω φέτος. Ένας από τους πολλούς παίκτες που έχουν επωφεληθεί από την παρουσία του Ελβετού στον πάγκο είναι και ο Dan-Axel Zagadou.

Ο 19χρονος αμυντικός είχε πάρει την απόφασή του να αρνηθεί την πρόταση της PSG και να υπογράψει σε μία ομάδα που θα τον υπολογίζει περισσότερο. Το ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν μεγάλο, όμως το πρότζεκτ της BVB τον τράβηξε από την πρώτη στιγμή, όπως είχε αποκαλύψει στην παρουσίασή του. Η πρώτη του σεζόν αποδείχθηκε πολύ δύσκολη όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για ολόκληρο το σύλλογο.

Λάθος επιλογές στο υψηλότερο επίπεδο επηρέασαν την ομάδα και αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να μην παίξει καθόλου στη Bundesliga με τον Stöger στον πάγκο και να τραυματιστεί στο Europa League. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η πρώτη του σεζόν στη Γερμανία. Όταν μαζεύονται τόσα στη χρονιά που αποτελεί και τη μοναδική ευκαιρία για προσαρμογή, ένας τόσο νεαρός παίκτης θα έπρεπε να έχει επηρεαστεί πολύ. Ο Zagadou, όμως, ποτέ δεν παραπονέθηκε και συνέχισε να δουλεύει, περιμένοντας την ευκαιρία του.

Στη φετινή προετοιμασία δεν ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ξεκίνησε ως τέταρτος στην ιεραρχία πίσω από τους Akaji, Diallo, Toprak, όμως μέσα σε λίγο καιρό τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο τραυματισμός του Torpak και η τιμωρία του Diallo τον έφεραν για πρώτη φορά στην ενδεκάδα στο 2018 στο παιχνίδι με τη Nürnberg και από τότε έχει μείνει στον πάγκο μόνο για να πάρει ανάσες!

«Του αξίζουν συγχαρητήρια», τόνισε ο Michael Zorc. Ο τεχνικός διευθυντής της Borussia, άλλωστε, ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτησή του, γνωρίζοντας την τεράστια προοπτική. «Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, καθώς πέρασε δύσκολα», είχε πει ο Zorc μετά το ματς με τη Leverkusen, στο οποίο έκανε την πρώτη μεγάλη του εμφάνιση. «Δεν έπαιζε για έξι μήνες και ο τρόπος που αγωνίστηκε με τη Leverkusen ήταν εκπληκτικός».

Σε κάθε του παιχνίδι ο νεαρός Γάλλος αμυντικός, που δείχνει να περνάει σε άλλο επίπεδο στο κέντρο της άμυνας και όχι στα αριστερά, έδειχνε όλο και καλύτερος. Είτε στο Champions Leagueείτε στη Bundesliga. Σε αυτή την ανέλπιστη πορεία, όταν όλοι πίστευαν ότι έχει έρθει η καταστροφή με τους τραυματισμούς του Akanji και του Diallo, ο Zagadou έκανε ελάχιστα λάθη, με το σημαντικό να έρχεται στο 2-2 με τη Hertha, που στοίχισε και τη νίκη (έκανε πέναλτι στις καθυστερήσεις).

Ύστερα από εκείνο το παιχνίδι, όλοι οι παίκτες βρέθηκαν μπροστά στην εξέδρα για να χειροκροτήσουν τους οπαδούς και να χειροκροτηθούν. Ο Zagadou είχε μείνει ένα μέτρο πίσω τους, καθώς ένιωθε υπεύθυνος για την απώλεια βαθμών. Αμήχανος επειδή δεν γνώριζε αν θα του συγχωρεθεί το λάθος. «Ναι, έκανε λάθος», είχε ξεκαθαρίσει ο Lucien Favre. «Τα λάθη, όμως, είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα πρέπει απλά να συνεχίσει. Έχει τρομερή εξέλιξη».

Ο Ελβετός τεχνικός είναι αρκετά έμπειρος για να ξέρει ότι τέτοια λάθη είναι απαραίτητα για την εξέλιξη ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, καθώς τον ωριμάζουν απότομα. Και στα επόμενα ματς ο Γάλλος αμυντικός δεν επηρεάστηκε, δείχνοντας πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι. «Ειλικρινά, δεν με εκπλήσσει η εξέλιξή του. Συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας, έχει τα προσόντα και η σκληρή του δουλειά τώρα αποδίδει», θα πει ο Zorc.

«Αυτό που κάνει σε τέτοια ηλικία είναι απίστευτο», πρόσθεσε ο Kehl. «Έπρεπε να περιμένει πολύ, αλλά όταν πήρε την ευκαιρία του την εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή». Η υπομονή του Zagadou ανταμείφθηκε σε μία ομάδα που ξέρει να εκτιμά και το ταλέντο και το χαρακτήρα. Και σήμερα ο Γάλλος αποτελεί μία από τις πολλές αποκαλύψεις της σεζόν για τη Borussia. Όποιος παρακολουθεί τα παιχνίδια βλέπει την άποψή του να είναι τελείως διαφορετική για τον νεαρό αμυντικό σε σχέση με πριν 4 μήνες. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Πηγή: www.dortmund.gr 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.