Κούγιας εφ’ όλης της ύλης

Ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε τόσο για την κόντρα που έχει αναπτυχθεί με μερίδα των φιλάθλων όσο και για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΛ.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε τόσο για την κόντρα που έχει αναπτυχθεί με μερίδα των φιλάθλων όσο και για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΛ. 

Αναλυτικά:

Για την κόντρα με τους οπαδούς: «Κόντρα υπάρχει όταν υπάρχουν ισότιμοι αντίπαλοι. Δεν μπορεί να συγκρίνετε εμένα με 15-20 παιδάκια και πέντε νταραβερητζήδες. Εμείς έχουμε στη Λάρισα 4.500 διαρκείας και οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογενειάρχες με τα παιδιά τους και υπάρχουν 25 νταραβερητζήδες, 20 πιτσιρίκια και πέντε έμποροι ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να κάνουν κουμάντο με εμένα. Με εμένα δεν κάνει κανείς κουμάντο από αυτούς. Από τη στιγμή που άρχισαν τους χαρακτηρισμούς και εκμεταλλεύονται την τηλεόραση και το ότι έβαλα το εισιτήριο ένα και πέντε ευρώ και παίρνοντας τα εισιτήρια αντί να βοηθήσουν την ομάδα γύριζαν και πανηγύρισαν το γκολ του Πανιωνίου και όταν βάλαμε γκολ αποδοκίμασαν την ομάδα καταλαβαίνετε ότι επί της ουσίας αυτό δεν είναι κόντρα, είναι κάτι άλλο».

Για το τι έχει συμβεί: «Υπάρχουν οι λεγόμενοι σύνδεσμοι οπαδών. Αν δεν έχουν οπαδούς, δεν είναι σύνδεσμοι. Όταν αυτοί είναι πέντε ενήλικες και τα άλλα είκοσι παιδάκια… Δεν είναι οπαδοί της Λάρισας. Είναι μια ομάδα οργανωμένων Αλβανών, οι οποίοι όπως έχουν μπει σε κάποιες μεγάλες ομάδες αντιεξουσιαστές αυτοί έκαναν κάτι τελείως διαφορετικό. Αρχικά μπήκαν στους Μάνστερς και σκοπός τους ήταν να πουλήσουν χασίσι στους μικρούς οπαδούς. Τους πήραν είδηση στους Μάνστερς και άρχισαν να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Επειδή οι αρχηγοί τους είναι πολύ σκληροί κακοποιοί άρχισαν τα μαχαιρώματα με τους Μάνστερς. Δεν έχουν σχέση με τους Μόνστερς. Εξαιτίας τους οι Μάνστερς άρχισαν την αποχή από το γήπεδο γιατί θεώρησαν ότι δεν είναι προστατευμένοι. Ακολούθως πήγαν να πλησιάσουν εμένα. Έκαναν εκτός έδρας κάποια επεισόδια και εγώ ως πρόεδρος πήγα να τους υπερασπιστώ. Λέγονται χόμλες και είναι Αλβανοί αντιεξουσιαστές των οποίων οι αρχηγοί έχουν κατηγορηθεί. Μέχρι τώρα με είχαν θεό τους, γιατί τρία τέσσερα παιδιά τους βοήθησα. Έναν από αυτούς η ασφάλεια τον έπιασε με τηλεφωνήματα.

Ήταν σε κύκλωμα κεντρικής Ελλάδας με ηρωίνη, κοκαΐνη και μεγάλη ποσότητα χασίς και μου ζήτησε να τον υπερασπιστώ. Έχω μιλήσει με ονοματεπώνυμα. Ένας άλλος από αυτούς με άλλους δύο από αυτούς, πήγαιναν σε νυχτερινά μαγαζιά και ουσιαστικά ζητούσαν προστασία. Δεν τους έδιναν και έμπαιναν μέσα και γκρέμιζαν το μαγαζί. Τρίτη δικογραφία αφορά υπόθεση ανθρωποκτονίας. Όταν τους είπα ότι παιδιά δεν πρόκειται να ταυτιστώ μαζί σας, μόλις αρνήθηκα να τους υπερασπιστώ για τα τελευταία τρία κακουργήματα έγινε αυτή η επίθεση εναντίον μου. Είναι πέντε που το ποινικό τους μητρώο είναι πιο βαρύ από νταλίκα ηλικίας 25 έως 35 ετών και έχουν στρατολογήσει και κάποια πιτσιρίκια. Στην τελευταία πορεία που έκαναν έπιασαν επτά παιδάκια που είναι 12, 13 και 14 ετών».

Για το πώς μπαίνουν στο γήπεδο και για το αν θα κάνει κάτι με αυτό: «Έχουν δικαίωμα να αγοράσουν εισιτήριο. Ήδη έχω κάνει. Σήμερα είμαι στην Αθήνα σε ένα πενταμελές δικαστήριο και έχω και πενταμελές δικαστήριο στη Λάρισα. Θα προσπαθήσω το μεσημέρι να έχει μια συζήτηση με τον εισαγγελέα εφετών Λαρίσης, η αστυνομία είναι ήδη ενημερωμένη και στο ήδη σάιτ της ομάδας ανεβάζουμε τις φωτογραφίες τους. Φοβόμαστε ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια. Όταν πανηγύριζαν στα γκολ του Πανιωνίου και αποδοκίμαζαν τους δικούς μας παίκτες, οι οπαδοί μας που ήταν δίπλα και από πάνω άρχισαν να τους βρίζουν. Ο υπόλοιπος κόσμος τους αποδοκιμάζει ακραία και αυτοί άρχισαν να χτυπάνε τα παιδάκια και τις οικογένειες. Είδαν την τιμωρία της ΑΕΚ και θέλανε να κάνουν το ίδιο και στη δική μας ομάδα.

Σκοπός τους ήταν να εκβιάσουν εμένα. Αυτούς, λοιπόν, τους πλησίασε ένας που ήταν προηγούμενος ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, ο οποίος θέλει η ΑΕΛ να διαλυθεί και να την ξαναπάρει για ένα κομμάτι ψωμί. Πριν από λίγες μέρες κατήγγειλα ένα ραντεβού που έγινε κοντά στη Λάρισα που υπήρχαν και εκπρόσωποι της ερασιτεχνικής, όχι όλοι, αυτός ο ιδιοκτήτης και ένας μεσάζων. Τώρα νόμιζαν επειδή παίζουμε με καλές ομάδες, ότι δεν θα έχουμε καλή απόδοση και ήθελαν να το εκμεταλλευτούν. Το ίδιο πιθανολογώ ότι θα γίνει και με την ΑΕΚ που νομίζουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να μην κερδίσουμε, που είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά για μένα επειδή έχουμε καλή ομάδα τους κοιτάμε όλους στα μάτια. Σκοπός τους είναι να με εκδικηθούν γιατί αρνήθηκα να τους υπερασπιστώ στα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν. Ο ένας κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη».

Για το πρόβλημα που υφίσταται: «Το πρόβλημα είναι προσωπικό με εμένα. Δεν έχει σχέση με την ομάδα. Έχουν φέρει κάποιους Αλβανούς από το Αιγάλεω, έναν Κόστα Κόστα, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, από τα Τρίκαλα. Φοράνε πάντα μαύρα. Ποτέ δεν έχουν βάλει τα βυσσινί της ομάδας. Είναι εκτός ποδοσφαίρου. Το μυαλό τους είναι πως θα κυριαρχήσουν στους οργανωμένους. Τους έχουμε ήδη καταγγείλει. Εμείς θα ανεβάσουμε τις φωτογραφίες τους. Τα εισιτήρια που πουλάμε, ναι μεν υπάρχει το ΑΜΚΑ, αλλά είναι απλά εισιτήρια.

Για να προσελκύσω τον κόσμο, ενώ πληρώνω ενοίκιο στον Πηλαδάκη 350 χιλιάδες ευρώ, όταν η ΑΕΚ πληρώνει στο ΟΑΚΑ 280 και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ 220, έχω βάλει εισιτήρια ενός ευρώ. Βάζουν άλλους και παίρνουν εισιτήρια. Τους έχουμε φωτογραφίσει και τους ξέρουμε επίσης μέσω των καμερών ασφαλείας του γηπέδου. Τους ξέρουμε… Ο ένας ο Ελβίρ είναι αυτός που κινδυνεύει με ισόβια, ο άλλος είναι αυτός με το προσωνύμιο Τούρτας και έχει μια γυναίκα που είναι μια χοντρή. Δεν έχουν επάγγελμα. Η δουλειά τους είναι αυτή. Είναι μια ομάδα κακοποιών, δεν είναι τίποτε άλλο. Αν με τον Πανιώνιο δεν έμπαιναν τα ματ ίσως να είχαμε μεγάλα επεισόδια. Έχουμε ενημερώσει τους πάντες, μέχρι και τον κύριο Βασιλειάδη. Φοβόμαστε την προβοκάτσια».

Για την ΑΕΛ και αν είναι ευχαριστημένος με τη συγκομιδή των βαθμών: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τη συγκομιδή των βαθμών. Έφυγε ο κορμός ο περσινός και πήραμε πολλούς παίκτες Έλληνες και ξένους υψηλού επιπέδου. Στόχος μας φέτος ήταν και είναι η Ευρώπη. Εμείς είχαμε το χειρουργείο στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Είχαμε τις αποβολές και τους τραυματισμούς βασικών παικτών. Χάσαμε δύο παίκτες που αποβλήθηκαν και χάσαμε δύο τραυματίες τους καλύτερούς μας παίκτες. Μας απέβαλε ο Λάμπρου τον Ζίζιτς, τον Καρανίκα, τραυματίστηκε ο Μιλοσάβλιεβιτς, ο Ντέλετιτς και στο επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία παίξαμε χωρίς άμυνα.

Χάσαμε μετά από τη Λαμία ένα δικό μας. Χάσαμε εξαιτίας του αγώνα με την Ξάνθη 6 βαθμούς. Εύκολα θα είχαμε 20. Λόγω των καρτών δεν είχαμε ακόμη δύο παίκτες με τον Λεβαδειακό που ήρθαμε ισοπαλία. Δεν είχαμε αλλαγές να κάνουμε. Η εικόνα όμως της ομάδας ειδικά με τον Πανιώνιο, που είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και όπως ενημερώθηκα οδήγησε και στην απόλυση του Ανιγκό, είναι εξαιρετική. Έχουμε μια ομάδα που την χαιρόμαστε σιγά-σιγά. Η αλλαγή του προπονητή ήταν εξαιρετική επιλογή, χωρίς να σημαίνει ότι ο Αντωνίου δεν είναι καλός προπονητής . Είναι ένα παιδί με μεγάλο μέλλον που δεν άντεξε την πίεση. Να ξέρετε ότι εγώ δεν έχω διώξει προπονητή. Και ο Αναστασιάδης παραιτήθηκε για τους δικούς του λόγους».

Για τις αλλαγές στους προπονητές: «Ο Ματάισεν είχε κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Φωστήρα. Και ήταν σε μεγάλες ομάδες του Βελγίου. Με τον Παναθηναϊκό το πρώτο που έκανε ήταν να βάλει τρία νέα παιδιά από την U20 που τους είχαμε κάνει επαγγελματίες πριν από μία εβδομάδα και με τον Πανιώνιο να αλλάζει έξι παίκτες και να γίνεται διασυρμός της ομάδας… Όταν του λες φίλε φοβάμαι ότι παίζεις στοίχημα και θα το ανακαλύψω, χωρίς να έχω κάποιο στοιχείο, βλέποντας απλά τον στοιχηματισμό στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, μόνος του καταλαβαίνει και φεύγει γιατί ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν είναι σφαχτό και επειδή είναι καλός δικηγόρος και το αντικείμενο της δουλειάς του είναι να βοηθάει τα δικαστήρια σε κακουργήματα, καταλαβαίνουν ότι μπορεί να μπλέξουν. Όλοι κατάλαβαν μόνοι τους ότι πρέπει να φύγουν. Η πίεση της ομάδας είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη ομάδα, με πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Είμαστε η ομάδα χωρίς δανεικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε, από οπουδήποτε. αλλά αυτές είναι οι αρχές μου.

Ο πρώτος που θέλει να έχει καλό προπονητή είμαι εγώ. Στον Άρη Πετρούπολης είχε πέντε χρόνια τον Τόσκα. Στην Παναχαϊκή είχα δύο χρόνια τον Δημήτρη Σπανό. Τον Αντωνίου εγώ τον πήρα, τον Φυντάνη τον είχα τρία χρόνια. Δεν μου αρέσει να αλλάζω προπονητές. Το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από την αισθητική. Ο Αστέρας πέρσι άλλαξε τρεις προπονητές και φέτος με το καλημέρα δύο. Ο Απόλλων πέντε, η ΑΕΚ πέρσι τέσσερις, ο Ολυμπιακός τέσσερις, γιατί όταν από κάποια στιγμή βλέπεις μπάχαλο τα αποδυτήρια, βλέπεις ότι δεν γυαλίζουν τα μάτια στο γήπεδο και εσύ είσαι ο άνθρωπος που εγγυάται την πορεία της ομάδας, δεν θα αφήσω την ομάδα μου να πέσει, για να μην πουν ότι αλλάζω τους προπονητές. Οι ομάδες μου δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ και όλες κοίταζαν να πάρουν πρωτάθλημα και έπαιρναν πρωταθλήματα, άλλο όταν έφτανα στην οροφή να ανέβω στη Σούπερ Λίγκα, είχα τον Θωμά Μητρόπουλο και τον Γκαγκάτση, είχα τον νταραβερητζή που δεν ήθελε να ανέβει η ομάδα μου και έχανα την άνοδο για ένα βαθμό. Σκέψου πόσοι είναι κατηγορούμενοι από τις υποθέσεις του Κοριόπολις.

Είναι όλοι από παιχνίδια της Παναχαϊκής. Το ξέρει κανείς αυτό; Και ανέβαινε ο Πλατανιάς, ανέβαινε η Καλλονή, η Ηλιούπολη, η Ρόδος, ανέβαιναν οι ομάδες της πλάκας και η Παναχαϊκή για έναν πόντο, δεν ανέβηκε στη Β” και χρειάστηκε να γίνει η δικογραφία του Παπανδρέου για να ανέβει. Μετά από τη Β” στην Α” ανέβηκε ο Πλατανιάς και γι΄ αυτά τα παιχνίδια είναι κατηγορούμενος ο Αρμπάκιολης, ο Κάμπαξης και τις εντολές τις έπαιρναν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Όταν έχεις μια τέτοια διαδρομή και δεν είσαι επαγγελματίας παράγοντας… Εγώ είμαι δικηγόρος, είμαι δικηγόρος καριέρας με τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην Ελλάδα 45 χρόνια. Οι παιδικοί μου φίλοι ξέρουν το πάθος μου για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο σαν κοινωνική γιορτή. Αν εγώ έχω την άποψη ότι διοργανώνω μια κοινωνική γιορτή και ο άλλος θέλει να στήνει για το στοίχημα ή γιατί έχει πάρει λεφτά ο Θωμάς Μητρόπουλος μέσω του Λίβα για να ανέβουν οι ομάδες από τη Γ” στη Β” και να λέει ο πατέρας γνωστού ιδιοκτήτη ΠΑΕ πόσο κάνει η άνοδος από τη Γ΄ στη Β” και αν φτάνουν τα 200-300 εκατομμύρια δραχμές, που να τους ανταγωνιστείς αυτούς; Αυτούς εγώ τους χαλάω τη συνταγή».

Για την υπόθεση με τον χρυσό που βρίσκεται στην επικαιρότητα: «Από τη στιγμή μπήκε στη Βουλή, αυτοί είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο θα περάσουν την πόρτα της φυλακής για λίγο και 99,9% θα αθωωθούν στο δικαστήριο. Αλλά τώρα είναι δύσκολες στιγμές… Επειδή έχουμε και προεκλογική περίοδο, επειδή δυστυχώς μπερδέψαμε την πολιτική με το ποινικό δίκαιο, εμένα προσωπικά με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό και λέω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για πολύ κόσμο από εδώ και πέρα εύκολα θα μπει πολύς κόσμος στη φυλακή, εύκολα θα μπουν κάποιοι πολιτικοί στη φυλακή, εύκολα θα μπουν κάποιοι επιχειρηματίες στη φυλακή γιατί δυστυχώς θα παιχτεί το σκηνικό το πολιτικό και θα παιχτεί πολύ με τα δικαστήρια. Και επειδή άλλο να δικάζεται μια υπόθεση και άλλο να κρίνεται στην ανάκριση αν κάποιος πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ή όχι και άλλο να ασκείται μια ποινική δίωξη, ασκούνται σωρηδόν ποινικές διώξεις… Οι ποινικές διώξεις δεν σημαίνει τίποτα, είναι η αρχή μιας δίκης. Μόνο όταν εκδίδεται μια απόφαση μπορείς να μιλήσεις για κάποιον ότι έκανε κάτι. Εδώ μέχρι να γίνουν για τα κακουργήματα οι δίκες περνάνε χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα υπάρχει το στίγμα, αυτός ο πολιτικός έκλεψε… Οι εντυπώσεις θα έχουν κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο και ο άλλος θα αθωωθεί μετά από οκτώ χρόνια…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.