Ζοτς: Κακό παιχνίδι, καλή η πρόκριση

Η είσοδος του Παναθηναϊκού στην οκτάδα... έσωσε το χαμόγελο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος δεν απογοητεύτηκε, διότι τελικά οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους, αν και -όπως είπε- η εμφάνιση τους ήταν πολύ κακή. Ιτούδης: Πως να νικήσεις έτσι;

Η είσοδος του Παναθηναϊκού στην οκτάδα… έσωσε το χαμόγελο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος δεν απογοητεύτηκε, διότι τελικά οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους, αν και -όπως είπε- η εμφάνιση τους ήταν πολύ κακή. 
 
«Είπα την Τετάρτη πως η Αρμάνι Τζινς είναι πια άλλη ομάδα. Έτσι ήταν όντως. Άξιζε τη νίκη. Παίξαμε πάρα πολύ κακό παιχνίδι. Σε κάποιες περιπτώσεις δεχτήκαμε πολύ εύκολους πόντους. Επιθετικά ήταν ένα απ’ τα χειρότερα παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση. Παλέψαμε. Είχαμε 14 κατοχές περισσότερες, που δείχνουν ότι προσπαθήσαμε. Αυτό έγινε χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και στην αναλογία λαθών με κλεψίματα. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε περισσότερες κατοχές, αλλά, αν δεν σκοράρεις, έχεις πρόβλημα. Δε σκοράρεις, δε νικάς. Κάτω απ’ το καλάθι είχαμε 12/32 προσπάθειες και 2/16 τρίποντα, πάρα πολύ άσχημα ποσοστά. Δύσκολα να νικήσεις έτσι», ήταν η εξήγης που έδωσε για την ήττα που συνοδεύτηκε με την αποψινή… εμφάνιση του «τριφυλλιού».

Η αισιοδοξία δεν έλειψε όμως, διότι «το αστείο είναι πως ακόμη κι έτσι είμαστε σίγουρα στη φάση των “8”. Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι χαρούμενος, πετύχαμε το στόχο μας. Συν ότι έχουμε την ευκαιρία στο Καζάν να πάρουμε την πρώτη θέση. Όταν τα λέω έτσι, φαίνονται εύκολα κι αστεία. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε και να κάνουμε σοβαρό παιχνίδι. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πώς ηττηθήκαμε, για να δούμε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι Τζινς. Συγχαρητήρια και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα».


Ιτούδης: Πως να νικήσεις έτσι;
Τα σουτ του Παναθηναϊκού που…. έσπαγαν καλάθια απόψε στην αναμέτρηση με την Αρμάνι ήταν ο λόγος της ήττας. Εκεί την απέδωσε και ο Δημήτρης Ιτούδης.
«Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε με τέτοια ποσοστά. Με 58 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον οποιονδήποτε. Είναι σαφές πως αυτή είναι η αιτία της ήττας. Ήμασταν πολύ κακοί στις επιλογές μας, τόσο στην άμυνα ζώνης όσο και στο ανοικτό γήπεδο. Είχαμε περισσότερες κατοχές από την Αρμάνι, αλλά με αυτά τα νούμερα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Είχαμε πει ότι το ματς αυτό θα ήταν τελείως διαφορετικό από εκείνο της Ιταλίας, γιατί ο αντίπαλος είναι βελτιωμένος κι έχει δύο καινούριους παίκτες. Έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και δεν αντιμετωπίσαμε σε καμία περίπτωση το ματς αφ’ υψηλού. Προετοιμαστήκαμε σοβαρά για το ματς και δεν υπάρχει ποτέ στον Παναθηναϊκό θέμα υποτίμησης αντιπάλου», ήταν η εξήγηση του συνεργάτη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.


Βέβαια, το… αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Τι σημαίνει αυτό; «Ακόμη και να κερδίζαμε σήμερα, θα έπρεπε να πάμε στο Καζάν για να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του, αλλά συμπλήρωσε πως «αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνισή μας. Θα πρέπει να καθίσουμε να εξετάσουμε γιατί είχαμε αυτή την κακή μέρα. Πάμε στη Ρωσία για να παίξουμε έναν τελικό. Έχουμε την ομάδα και τους παίκτες για να αντιδράσουμε. Έχουμε κάνει ίσως καλύτερες εμφανίσεις εκτός έδρας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.