Αμανατίδης: «Πορεία και στο Europa League»

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία και στο Europa League εμφανίστηκε ο Γιώργος Αμανατίδης.

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία και στο Europa League εμφανίστηκε ο Γιώργος Αμανατίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στη νίκη 3-1 επί της Άρσεναλ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Αμανατίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League
«Αυτό που έγινε χθες μας οδηγεί να βλέπουμε με πολύ αισιόδοξο μάτι τη συνέχεια στην Ευρώπη. Με τις εμφανίσεις που κάναμε δείξαμε ότι έπρεπε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα δείχνει ότι μεταμορφώνεται στην Ευρώπη. Έχει διαφορετικό ρυθμό και δείχνει από το πρώτο λεπτό ότι κατεβαίνει για να κερδίσει. Βλέπω να προχωράει στο Europa League και σίγουρα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του προπονητή και κατευθύνει τους παίκτες μέσα στο γήπεδο. Είναι πάρα πολλά τα σημεία που παίζουν ρόλο στην απόδοση μιας ομάδας. Μπορεί να φύγαμε στεναχωρημένοι από το γήπεδο, αλλά αν το δούμε πιο λογικά αυτή η ομάδα μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον».

Για τους παίκτες που έχουν πάρει ευκαιρίες
«Το Champions League απέδειξε ότι χρειάζεται όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, όπως ο Μέγιερι, ο Μανιάτης και κάποιοι άλλοι. Θα κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά σε έναν παίκτη της ομάδας και αυτός είναι ο Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και όταν δεν παίζει λέμε: “που πάμε χωρίς τον κοντό;”. Είναι απίστευτος παίκτης και βοηθάει στην ψυχολογία της ομάδας. Ελπίζω ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα προσφέρει όσα μπορεί να δώσει».

Για το ματς της πρεμιέρας με τη Μαρσέιγ
«Πήγαμε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι χωρίς να έχουμε αγώνες στα πόδια μας. Αυτό είναι τραγικό και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα χωρίς να έχουμε επίσημες υποχρεώσεις. Αυτά τα λάθη τα “πληρώνεις” στην Ευρώπη».

Για τη χθεσινή εμφάνιση του Μέλμπεργκ και του Αβραάμ, οι οποίοι είναι το δίδυμο με τα λιγότερα φάουλ στο Champions League
«Όλος ο φίλαθλος κόσμος αναγνωρίζει ότι είναι ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη. Υπάρχει πρόβλημα, όταν ένας από τους δύο έχει τραυματισμούς ή λείπει με τιμωρία. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και είναι εξαιρετική η συνεργασία που έχουν ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ. Η ομοιογένεια έρχεται από τους αγώνες που παίζεις με τον ίδιο συμπαίκτη σου. Μέσα από τις προπονήσεις περνάει από τον ένα παίκτη στον άλλον και γνωρίζουν πολύ καλά τις κινήσεις του. Είναι πολύ σημαντικό, χωρίς να λένε πολλές κουβέντες, να υπάρχει αυτή η συνεργασία. Είναι πάρα πολύ σημαντικοί για μια ομάδα οι παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα, όπως ο Τερματοφύλακας, το αμυντικό δίδυμο, ο κόφτης, ο επιτελικός χαφ και ο σέντερ φορ».

Για το τι του έκανε εντύπωση
«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, όχι μόνο οι αμυντικοί, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά ψηλά στην άμυνα της Άρσεναλ για να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη γίνουν και να προηγηθεί. Οι τραυματισμοί με είχαν προβληματίσει αρκετά και δεν ήξερα πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες που κληθούν να αγωνιστούν για πρώτη φορά σε κάποιες θέσεις. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και συνδυάσαμε την ουσία, παίρνοντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτές οι ήττες – όπως αυτή στην πρεμιέρα με την Μαρσέιγ – σε βάθος τις πληρώνεις και σε συνδυασμό με το χθεσινό αποτέλεσμα στη Γαλλία, μετράνε στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από τις ήττες που είχε στους ομίλους, ακόμη και στην έδρα της Άρσεναλ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.