Ασημάκη: “Είμαι περήφανη”

Μία ημέρα μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την διάκρισή της.

Μία ημέρα μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την διάκρισή της. Φυσικά δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της και επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει για να φτάσει στην κορυφή της υφηλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την διάκρισή της: «Ούτε εγώ δεν ξέρω πως ήρθε αυτή η διάκριση (γέλια). Είμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι πολύ περήφανη. Υπάρχουν πολλές καλές πολίστριες – Ελληνίδες και ξένες – σε ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματικά είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματά μου. Μεγάλο κομμάτι αυτής της βράβευσης αξίζει στις συμπαίκτριές και τους προπονητές μου. Αν δεν είχαμε βγει πρώτες στη Σαγκάη, τότε δεν θα είχε έρθει αυτή η διάκριση».

Για την καθημερινότητά της: «Είμαστε σχεδόν έξι ώρες τη μέρα στην πισίνα, αν υπολογίσουμε και τις ώρες που χρειάζεται για να αλλάξουμε. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν βγάζουμε χρήματα από το πόλο, αλλά αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Οι διακρίσεις και τα αποτελέσματα μάς δίνουν διάθεση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι και να εκπροσωπείς τη χώρα σου στο εξωτερικό. Όταν ζεις ωραίες στιγμές, δεν θέλω να αναφέρομαι σε αρνητικά ζητήματα»

Για τους στόχους της: «Θέλω να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Τη Δευτέρα ξεκινάμε με την Εθνική ομάδα προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο πρέπει να τερματίσουμε στις πρώτες πέντε θέσεις της διοργάνωσης και να προκριθούμε στο Προολυμπιακό. Αν και είμαστε Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, δεν έχουμε προκριθεί στο Προολυμπιακό και χρειάζεται να παλέψουμε με τις μεγάλες δυνάμεις – Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ουγγαρία, Ολλανδία – για να περάσουμε στο Λονδίνο. Μακάρι να τα καταφέρουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Για τη βοήθεια που χρειάζονται από την Πολιτεία: «Εκείνο που θέλουμε είναι πισίνες, αφού δεν υπάρχουν και είναι κλειστά τα κολυμβητήρια. Αν συγκρίνουμε τις δικές μας υποδομές με την Αμερικής, είναι η μέρα με τη νύχτα. Επίσης, στην Ουγγαρία το πόλο είναι εθνικό σπορ και είχαν φωτογραφίες των αθλητριών στο αεροδρόμιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.