ΠΑΕ ΠΑΟΚ «Για πρώτη φορά»

Μόλις πέντε αγωνιστικές έχουν περάσει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα και παρότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ήδη γράφει ιστορία

Μόλις πέντε αγωνιστικές έχουν περάσει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα και παρότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ήδη γράφει ιστορία. Το γιατί το εξήγησε αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη σχετική ιστορική αναφορά της: «Το διπλό του ΠΑΟΚ στο Φάληρο πέρα από βαθμολογική είχε και ιστορική σημασία για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Για πρώτη φορά από καταβολής Α Εθνικής, ο Δικέφαλος ξεκινά το πρωτάθλημα με το απόλυτο σε πέντε αγωνιστικές. Ενα ακόμα ρεκόρ γι’ αυτή την ομάδα που καθημερινά δείχνει πως ωριμάζει μέσα από τις δυσκολίες που της παρουσιάζονται.
Ο ΠΑΟΚ έχει ξαναυπάρξει αήττητος στις πέντε πρώτες αγωνιστικές χωρίς, ωστόσο, να έχει πέντε νίκες.
Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που πηγαίνει χωρίς ήττα στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά τόσο το 2016-17, όσο και το 2017-18 είχε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Και στις δύο προηγούμενες φορές η πρώτη ήττα ήταν στο Καραϊσκάκη. Γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Τη σεζόν 2016-17 το αντίστοιχο ντέρμπι ήταν την 6η αγωνιστική (2-1) και την περασμένη αγωνιστική περίοδο την 8η (1-0).
Ο Δικέφαλος ως τώρα είχε φτάσει δύο φορές κοντά στο απόλυτο. Τη σεζόν 1972-73 είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με εντός έδρας νίκη επί της Ομόνοιας (3-1), διπλό στα Τρίκαλα (1-0), και άσους με Ολυμπιακό (1-0), Φωστήρα (3-0). Την 5η αγωνιστική όμως έμεινε στο 2-2 με το Αιγάλεω στην Αθήνα.
Το ίδιο συνέβη και τη σεζόν 1984-85, την χρονιά του πρωταθλήματος, όπου ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (3-1), εντός έδρας 2-0 επί του Άρη, επικράτηση με τον Εθνικό (2-1) στον Πειραιά και νίκη επί του Ολυμπιακού (1-0) στην Τούμπα. Το σερί σταμάτησε με το 2-2 στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 1972-73 έκανε την καλύτερη του επίδοση στο πρωτάθλημα με την διατήρηση του αήττητου, αφού για 19 αγώνες δεν έχασε και είχε συντελεστή 16-3-0.
Το σερί του σταμάτησε την 20η αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο Καραϊσκάκη. Η δεύτερη καλύτερη του επίδοση ήταν το 1976-77 με 17 αναμετρήσεις χωρίς ήττα (12-4-0) που σταμάτησε στο Ηράκλειο με ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.