Η Microsoft έχτισε το νέο της campus στο Minecraft

Ποιός χρειάζεται μακέτες όταν υπάρχουν πιξελιασμένοι κύβοι;Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που δεν...

Ποιός χρειάζεται μακέτες όταν υπάρχουν πιξελιασμένοι κύβοι;

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που δεν είναι δυνατό να φτιαχτεί στο Minecraft. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Microsoft έχει πλέον “χτισμένο” το εταιρικό της αρχηγείο μέσα στο παιχνίδι, το οποίο είχε αγοράσει για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Microsoft ανάθεσε στην Blockworks, ένα βρετανικό στούντιο σχεδιασμού που δουλεύει αποκλειστικά μέσα στο Minecraft, να δώσει στους εργαζόμενους της μια πρώιμη ματιά σε μια μελλοντική ανακαίνιση του campus της στο Redmond της Washington. Η αναβάθμιση μεγέθους περίπου 2000 στρεμμάτων του campus της Microsoft είναι προγραμματισμένη να έχει τελειώσει μέχρι το 2022.

Η απόφαση της Microsoft να παρουσιάσει ένα preview του project μέσα στο Minecraft προήρθε από έναν εργαζόμενο που παρακολουθούσε τον γιο του να παίζει το παιχνίδι, και συνειδητοποίησε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο να δείξει στους υπόλοιπους εργαζόμενους τις προγραμματισμένες αλλαγές στο campus πολύ πριν την ολοκλήρωση τους και με έναν περισσότερο διαδραστικό τρόπο αναπαράστασης κτηρίων.

“Όταν χτίζεις στο Minecraft, χτίζεις τα πάντα με την προοπτική του παίκτη, έχεις πάντοτε την αίσθηση της κλίμακας και του μεγέθους”, είπε ο Managing Director της Blockworks, James Delaney στο CNBC.

O Delaney παραδέχθηκε πως όταν σχεδιάζεις υπαρκτά μέρη στο Minecraft είναι απαραίτητες κάποιες θυσίες όσον αφορά την ακρίβεια, διότι το παιχνίδι παρουσιάζει τα πάντα τετραγωνισμένα. Ένα πλεονέκτημα που έχει το Minecraft όμως από άλλες κλασικές αναπαραστάσεις είναι πως δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένα κτήρια να δημιουργηθούν σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Παρόλα αυτά, η Microsoft, η Blockworks και η αρχιτεκτονική φίρμα Gensler δεν θα σταματήσουν στο εξωτερικό των κτιρίων. Θα προχωρήσουν δημιουργώντας πιο ρεαλιστικούς εσωτερικούς χώρους και γεμίζοντας το εικονικό campus με περισσότερους εργαζόμενους. Όλοι οι υπάλληλοι της Microsoft αλλά και μέλη του κοινού που κατέχουν την εκπαιδευτική έκδοση του Minecraft μπορούν πλέον να επισκεφθούν το campus μέσα στο παιχνίδι και να παρακολουθούν την εξέλιξή του.

Τον Σεπτέμβρη η εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού Mojang, ανακοίνωσε ότι το επόμενο μεγάλο update θα έρθει το 2019 και θα λέγεται Village and Pillage. Η τελευταία μεγάλη αλλαγή στο Minecraft πριν απ’ αυτό ήταν το Update Aquatic Phase Two τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.