Η αξία του πρώτου ημιχρόνου

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ και τη σημασία που έχει το εκτός έδρας ματς με την Μπέτις στα τέλη Νοεμβρίου.

Είναι χρήσιμο το πρώτο ημίχρονο. Το φωνάζει ο Πέδρο Μαρτίνς εδώ και καιρό στους παίκτες του. Ειδικά στα ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν στα σκουπίδια τα πρώτα 45 λεπτά. Στην Κρήτη το πλήρωσαν. Με την ομάδα της Ριζούπολης γλίτωσαν χάρη στο γκολ του Μάνου στο 90’.

Με την Ντουντελάνζ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατάφεραν από νωρίς να βρουν το δρόμο προς τα δίκτυα, με αποτέλεσμα να γίνει εύκολο το έργο της νίκης. Ούτε αγχώθηκαν, ούτε σπατάλησαν πολλές δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι των «αιωνίων». Αυτό είναι το κέρδος των γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Και όταν αυτά είναι τέσσερα, το δεύτερο μέρος αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα πέντε γκολ επί της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου βοηθούν στο τομέα της αυτοπεποίθησης. Βεβαίως, αυτό μένει να φανεί στα επόμενα ματς των «Πειραιωτών», αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ραντεβού με τον Παναθηναϊκό. Διότι το γκολ θέλει ρέντα, αλλά και αυτοπεποίθηση, όπως μας είχε πει προ εβδομάδων ο Πέδρο Μαρτίνς σε μία από τις συναντήσεις μας στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. 

Σε ότι αφορά στο ευρωπαϊκό μέλλον των «ερυθρόλευκων», αυτό θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, στο ματς με τη Μίλαν. Πρώτα, όμως, θα ήταν χρήσιμο να φύγει με βαθμό από τη Σεβίλλη στις 29 Νοεμβρίου, στο παιχνίδι με την Μπέτις της προτελευταίας αγωνιστικής. Τότε θα χρειάζεται οποιαδήποτε νίκη επί των «ροσονέρι» το Δεκέμβριο στο Φάληρο, που λογικά θα έχουν πάρει ένα ακόμη τρίποντο στο ραντεβού με την Ντουντελάνζ. 

Ωστόσο, αν ηττηθεί από τη Μπέτις, θα χρειάζεται νίκη με 2-0 επί της Μίλαν. Σε περίπτωση που το ματς λήξει 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού και ισοφαριστεί το σκορ του Μιλάνου, τότε θα μετρήσουν τα συνολικά γκολ. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Μαρτίνς να φύγει με βαθμό από την Ισπανία. Όμως, η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να περιμένει, καθώς προέχει η ελληνική πραγματικότητα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.