Φως στο μυστήριο των πυραμίδων της Αιγύπτου

Μια τυχαία ανακάλυψη ρίχνει φως σε ένα μυστήριο που παραμένει εδώ και χιλιάδες χρόνια άλυτο. Το πώς ακριβώς χτίστηκαν οι θηριώδεις και εντυπωσιακές πυραμίδες της Αιγύπτου. Το μυστικό βρισκόταν καλά κρυμμένο εδώ και 4.500 χιλιάδες χρόνια στα ερείπια ενός λατομείου μέσα στην έρημο. Ενώ οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούσαν ανασκαφές στο σημείο ψάχνοντας για επιγραφές, ξαφνικά μπροστά τους...

Μια τυχαία ανακάλυψη ρίχνει φως σε ένα μυστήριο που παραμένει εδώ και χιλιάδες χρόνια άλυτο. Το πώς ακριβώς χτίστηκαν οι θηριώδεις και εντυπωσιακές πυραμίδες της Αιγύπτου.

Το μυστικό βρισκόταν καλά κρυμμένο εδώ και 4.500 χιλιάδες χρόνια στα ερείπια ενός λατομείου μέσα στην έρημο. Ενώ οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούσαν ανασκαφές στο σημείο ψάχνοντας για επιγραφές, ξαφνικά μπροστά τους βρέθηκε μια ράμπα που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρονται οι τεράστιοι ογκόλιθοι.  Η ανακάλυψη στο λατομείο Χατνάμπ χρονολογείται από τη βασιλεία του Φαραώ Khufu, ο οποίος ανέθεσε την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα στην Γκίζα.

Η θεωρία ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ράμπες για τα οικοδομικά τους έργα δεν είναι νέα, ωστόσο η δομή της συγκεκριμένης που βρέθηκε τώρα καθιστά την κατανόηση του τρόπου που τις χρησιμοποιούσαν πιο βαθιά από ποτέ.

Στα άκρα της φαρδιάς ράμπας υπάρχουν σκαλοπάτια και δίπλα από αυτά τρύπες, μέσα στις οποίες έμπαιναν πάσσαλοι. Οι αρχαίοι οικοδόμοι φαίνεται να χρησιμοποιούσαν τεράστια έλκηθρα πάνωστα οποία τοποθετούσαν τους ογκόλιθους και τους έσερναν και από τις δύο κατευθύνσεις χρησιμοποιώντας σκοινιά και τους πασσάλους για να δημιουργούν ένα είδος τροχαλίας, ενώ εκείνοι που βρίσκονταν μπροστά τραβούσαν ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο μπορούσαν να μεταφέρουν το βαρύ φορτίο και πιο εύκολα και πιο γρήγορα αλλά και σε μεγαλύτερη κλίση.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.