Είναι στο χέρι της…

Απαλλάχθηκε από την πίεση και πια τα πάντα είναι στο χέρι της ενόψει της συνέχειας. Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να κοιτάζει μακριά στον ορίζοντα…

Αποστολή – Γουίμπλεντον: Γιώργος Λιώρης

Η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Γουίμπλεντον, είχε χαμόγελα ικανοποίησης στο τέλος της αναμέτρησης με τη Μπερνάρντα Πέρα, ήταν όμως αγχωτική η προσμονή και η αρχή. 

Θέλετε λίγο οι αναμνήσεις του περυσινού αποκλεισμού στον πρώτο γύρο από τη Σοφία Κένιν που αναβίωσαν στη μυρωδιά του γρασιδιού, θέλετε οι, απολύτως δικαιολογημένες, υψηλές προσδοκίες, το πρώτο σετ είχε αμφίρροπή εικόνα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. 

Οι λεπτομέρειες όμως είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά στο τένις. Μπορεί να μην αποτυπώνεται στο «κλειστό» σκορ του πρώτου σετ και την κατάκτηση του στο tie break, ωστόσο αν δεν περιοριστείς στους αριθμούς τότε μπορείς να εντοπίσεις αυτή τη διαφορά.
 
Είναι εκείνη που αποκαλύπτεται «διαβάζοντας» ότι οι αριθμοί του πρώτου αμφίρροπου σετ, προέκυψαν έχοντας μπει στη ζυγαριά από τη μια πλευρά το απαλλαγμένο από την πίεση και άκρως επιθετικό παιχνίδι της Αμερικανίδας και από την άλλη το βάρος της προσμονής για την Ελληνίδα, που προέκυπτε από την εικόνα της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

«Ξεχάστε» την παρένθεση με τη Σινιάκοβα στο Ρολάν Γκαρός και θυμηθείτε ότι, αυτό το διάστημα, η εικόνα της ήταν όλο και πιο καλή…  

Η Σάκκαρη αποδείχθηκε ανθεκτική στην επιθετικότητα της Πέρα, η οποία ήταν εμφανής, λόγω της απουσίας πίεσης από την εκκίνηση του ματς. Με τα forehand από το αριστερό της χέρι να βγαίνουν σταθερά καλά, η Αμερικανίδα την έφερε  στην είσοδο του λαβύρινθου. 

Όταν η Μαρία αρνήθηκε να μπει κι επιβεβαιώνοντας την πνευματική της ρώμη πήρε το σετ στο tie-break, τα πάντα άλλαξαν, διαφοροποιήθηκαν. Ο αγώνας άρχισε να απομακρύνεται γρήγορα στο δεύτερο σετ από την εμβέλεια της Πέρα. 

Εκεί λοιπόν ήταν όλη η διαφορά και μπορούσες να την αφουγκραστείς στο κορτ. Η Σάκκαρη έμεινε ήρεμη την ώρα που η αντίπαλος της ετοιμάστηκε να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει το ματς. Κι αφού η 23χρονη Ελληνίδα πήρε τις λεπτομέρειες, η Αμερικανή το έχασε.

Η Σάκκαρη στο δεύτερο γύρο θα βρει την 20χρονη Μαρί Μπούζκοβα από την Τσεχία, που απέκλεισε τη Γερμανίδα Μόνικα Μπαρτέλ.  Δεν έχει χάσει σετ από τα προκριματικά όπου άρχισε την προσπάθεια της και αναμένουμε ότι επίσης θα σταθεί απέναντι στην Ελληνίδα χωρίς πίεση. 

Υπό πίεση έχουμε την εντύπωση ότι θα βρεθεί, όσο το ματς εξελίσσεται. Όταν η ωριμότητα της Σάκκαρη θα τοποθετηθεί στη ζυγαριά με το ντεμπούτο στο Γουίμπλεντον της 20χρονης Τσέχας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.